Kukurydza i boczek w śmietanie
Śmietana kukurydza i boczek mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Ten przepis zawiera 6 porcji z 291 kalorii, 6G białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Za 1,41 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 25 minut. Mieszanka boczku, ciężkiej śmietany, kukurydzy i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe dieta. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 23%. Ten wynik jest raczej zły. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Kukurydza i boczek ze śmietaną, Kukurydza W Śmietanie Z Boczkiem, oraz Kukurydza w śmietanie z boczkiem i porem.
Instrukcje
Wytnij ziarna z kukurydzy i dodaj do średniej miski. Po odcięciu ziaren z kolby użyj noża, aby zeskrobać całą pozostałą miazgę i mleko z kolby. Możesz użyć sprawdzonej sztuczki Bundt pan, Jeśli masz na to ochotę.
Umieść kukurydzę w środkowym otworze patelni Bundt i pokrój ziarna z kłosa kukurydzy. Patelnia złapie całą kukurydzę i powstrzyma cię przed bałaganem.
Dodaj 2 łyżki masła i boczku na dużą patelnię i ustaw na średnim ogniu. Gotuj boczek, mieszając, aż będzie chrupiący, około 4 minut.
Wyjmij łyżką cedzakową na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym.
Dodaj cebulę na patelnię i smaż, aż zmięknie, 2 do 3 minut. Dodaj kukurydzę i jej miąższ, pozostałe masło i tymianek.
Smaż kukurydzę, aż tymianek będzie pachnący, a kukurydza zacznie robić się lekko złocista, 2 do 3 minut.
Wlej śmietanę i wywar z kurczaka i gotuj na wolnym ogniu, aż kukurydza będzie miękka, 6 do 7 minut. Zawiruj w zarezerwowanym ugotowanym boczku i pokrojonej zielonej cebuli.