Krówka Wiśniowo-Orzechowa
Przepis na krówkę wiśniowo-orzechową można przygotować w około 20 minut. Za 25 centów za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten deser ma 110 kalorii, 1 g białka i 5 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 100 osobom. Jeśli masz pod ręką półsłodkie kawałki czekolady, orzechy włoskie, kawałki czekolady i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten uzyskuje 8%-owy wynik, co jest wynikiem do poprawy. Podobne przepisy obejmują Sałatka z jabłek, wiśni i kandyzowanych orzechów włoskich + Wiśniowy balsamiczny winegret, Sałatka z wiśni, koziego sera i kandyzowanych orzechów włoskich + Wiśniowy balsamiczny winegret + Prezent oraz Latkes z rosyjskich orzechów i wiśni z sosem wiśniowo-jabłkowym.
Instrukcje
Linia 13-calowa. x 9 cali patelnia z folią; Posmaruj folię 1 łyżką masła i odłóż na bok.
Umieść kawałki czekolady i krem marshmallow w dużej misce; odłożyć na bok.
W dużym rondlu zagotuj cukier, mleko i resztę masła na średnim ogniu, często mieszając. Zredukować ciepło; dusić bez przykrycia przez 6 minut, od czasu do czasu mieszając. Powoli wlewaj mieszaninę czekoladową; mieszaj, aż będzie gładka. Wymieszaj orzechy włoskie, wiśnie i ekstrakty.
Wlać do przygotowanej patelni.
Odstawić w temperaturze pokojowej do ostygnięcia. Za pomocą folii wyjmij krówki z formy. Delikatnie zdejmij folię; pokrój krówki na 1-calowe kawałki. kwadraty. Przechowywać w hermetycznym pojemniku w lodówce.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to świetne opcje do krówek. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Louis Roederer Cristal Brut. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 299 dolarów.
Cristal Brut Louisa Roederera
Cristal, klejnot i tête de cuvée szampana Louisa Roederera, został stworzony w 1876 roku dla cara Rosji Aleksandra II. Pozostaje wierny swemu pochodzeniu, inspirowany elegancją i czystością. Cristal jest produkowany zgodnie z rygorystycznymi standardami winiarskimi, które wymagają rygorystycznej selekcji crus, roczników, winogron i wina. Cristal jest produkowany wyłącznie z najlepszych roczników crus, które mają gwarancję, że pochodzą z winnicy Louis Roederer. Wszystkie wyjątkowe cechy rocznika 2002 zostały dosłownie uchwycone w tym Cristal 2002, który jest hojny i bujny, ukazując idealną równowagę pomiędzy koncentracją i finezją, świeżością i winem, intensywnością i wyrafinowaniem. W trzech słowach: dumny, bogaty i luksusowy. Cristal 2002 jest jaskrawo żółty z jasnobursztynowymi refleksami i ma piękny mus z delikatnym kordonem trwałych i regularnych bąbelków. Nos jest intensywny i delikatny, odsłaniając czystą i dobrze wymieszaną mieszankę smaków miodu, kakao, lekko prażonych orzechów laskowych i kandyzowanych owoców cytrusowych. W ataku pikantna eksplozja dojrzałych owoców, wino ujawnia czerwone owoce, białą czekoladę, karmel i duńskie ciasto, typowe dla Cristala. Jego jedwabista, skoncentrowana konsystencja opiera się na intensywnej, mocnej i winnej strukturze, ale zachowuje wyrafinowanie. Podniebienie rozwija się, aby osiągnąć pyszne wrażenie dobrze wymieszanej harmonii smaków. Świeży finisz z nutą goryczy sprawia, że jest niemal chrupiące.