Krówka czekoladowo-orzechowa
Przepis na Krówki czekoladowo-orzechowe można przygotować w około 1 godzinę i 55 minut. Ten przepis służy 8 osobom. Jedna porcja zawiera 493 kalorie, 5 g białka i 29 g tłuszczu. Za 97 centów za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 osoby uznały ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Świetnie sprawdza się jako deser. Mieszanka okruchów wafla waniliowego, soli, połamanych orzechów włoskich i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt niesamowity wynik łyżką wynoszący 28%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak krówka czekoladowo-orzechowa, bułki czekoladowo-orzechowe oraz krówka czekoladowo-waniliowo-owocowo-orzechowa.
Instrukcje
Wyłóż blachę do pieczenia o wymiarach 8 x 8 cali folią aluminiową.
Rozpuść kawałki czekolady na dużej, ciężkiej patelni na małym ogniu, ciągle mieszając, aby uniknąć przypalenia, aż się rozpuszczą i będą gładkie, około 10 minut. Do czekolady wmieszaj śmietanę, cukier cukierniczy i sól.
Zmieszaj okruszki wafla waniliowego z masą czekoladową i dodaj połamane kawałki orzecha włoskiego.
Rozłóż krówki na przygotowanej formie, wstaw do lodówki, aż stwardnieją i pokrój w kwadraty.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Krówki świetnie komponują się z Cream Sherry, Portem i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz spróbować Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru. Oceniającym podoba się, z oceną 4,7 na 5 gwiazdek i ceną około 80 dolarów za butelkę.
![Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru]()
Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru
Delikatny mus z delikatnych bąbelków elegancko towarzyszy połyskom złotego koloru. Cuvée, które zaskoczy Cię czystą intensywnością aromatów suszonych owoców, migdałów i świeżych orzechów laskowych zmieszanych z aromatami owoców o białym miąższu. Kremowe uczucie bąbelka kojarzone z aromatami maślanej brioszki i aromatami mineralnymi. Trwały finisz ze świeżą i elegancką słodyczą. Ta wspaniała butelka będzie idealnym mariażem z kawiorem czy wybornymi ostrygami, ale także z grillowanymi rybami i owocami morza.