Kruche ciasto cytrynowe z glazurą
Kruche ciasto cytrynowe z glazurą to Wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 218 kalorii. Na 42 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Mało kto lubi ten deser. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, cukier, mleko i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 24%. Podobne przepisy to Ciasto cytrynowe z polewą czekoladową i kandyzowaną cytryną, Tort z podwójnym jabłkiem z cytrynową glazurą, oraz Ciasto cytrynowe z jagodową glazurą rabarbarową.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C).
Mąkę przesiać, 2 1/3 szklanki białego cukru, proszek do pieczenia, i sól razem w dużej misce.
Ubij 1 1/2 szklanki mleka i jaj razem w innej misce; dodaj olej roślinny, 1/2 szklanki soku z cytryny, 1 łyżka ekstraktu z cytryny i 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii do mieszaniny mleka. Dalej ubijać, aż będzie gładka i syropopodobna. Wymieszać mieszaninę mąki z mieszaniną mleka i wlać do garnka z karbowaną rurką (takiego jak Bundt®).
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, około 1 godziny 20 minut. Pozostawić ciasto do ostygnięcia przez 10 minut. Uruchom nóż do parowania między ciastem a krawędzią patelni. Przytrzymaj patelnię ciasta na boku i delikatnie dotknij boków patelni o blat, aby go poluzować. Przykryj patelnię tortową talerzem i odwróć ją, aby przewrócić ciasto z patelni i na talerz.
Cukier cukierniczy i 1/4 szklanki białego cukru, sok pomarańczowy, 2 łyżki mleka, 1 łyżka ekstraktu z cytryny, 1 łyżka soku z cytryny i 1/4 łyżeczki ekstraktu z wanilii rozgrzać w małym rondlu na średnim ogniu, aż mieszanina dojdzie do spienionego wrzenia.
Natychmiast wyjąć z ognia i mieszać, aż piana się rozpuści, około 1 minuty.
Mżawka mieszaniny na gorącym cieście i pozostawić glazury do stwardnienia, 10 do 20 minut.