Kruche ciasto cytrynowe z glazurą

Kruche ciasto cytrynowe z glazurą
Kruche ciasto cytrynowe z glazurą to Wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 218 kalorii. Na 42 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Mało kto lubi ten deser. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, cukier, mleko i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 24%. Podobne przepisy to Ciasto cytrynowe z polewą czekoladową i kandyzowaną cytryną, Tort z podwójnym jabłkiem z cytrynową glazurą, oraz Ciasto cytrynowe z jagodową glazurą rabarbarową.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Mąkę przesiać, 2 1/3 szklanki białego cukru, proszek do pieczenia, i sól razem w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Ubij 1 1/2 szklanki mleka i jaj razem w innej misce; dodaj olej roślinny, 1/2 szklanki soku z cytryny, 1 łyżka ekstraktu z cytryny i 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii do mieszaniny mleka. Dalej ubijać, aż będzie gładka i syropopodobna. Wymieszać mieszaninę mąki z mieszaniną mleka i wlać do garnka z karbowaną rurką (takiego jak Bundt®).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
Wyciąg Z CytrynyWyciąg Z Cytryny
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SyropSyrop
JajkoJajko
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
PatelniaPatelnia
4
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, około 1 godziny 20 minut. Pozostawić ciasto do ostygnięcia przez 10 minut. Uruchom nóż do parowania między ciastem a krawędzią patelni. Przytrzymaj patelnię ciasta na boku i delikatnie dotknij boków patelni o blat, aby go poluzować. Przykryj patelnię tortową talerzem i odwróć ją, aby przewrócić ciasto z patelni i na talerz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
NóżNóż
5
Cukier cukierniczy i 1/4 szklanki białego cukru, sok pomarańczowy, 2 łyżki mleka, 1 łyżka ekstraktu z cytryny, 1 łyżka soku z cytryny i 1/4 łyżeczki ekstraktu z wanilii rozgrzać w małym rondlu na średnim ogniu, aż mieszanina dojdzie do spienionego wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
Wyciąg Z CytrynyWyciąg Z Cytryny
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Natychmiast wyjąć z ognia i mieszać, aż piana się rozpuści, około 1 minuty.
7
Mżawka mieszaniny na gorącym cieście i pozostawić glazury do stwardnienia, 10 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Magazyn