Kruche Ciasto Żurawinowe
Chleb żurawinowy jest Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 18. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 171 kalorii. Na 21 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 61 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka cukru cukierniczego, ekstraktu waniliowego, soli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Kruche Ciasto Żurawinowe, Kruche Ciasto Żurawinowe, oraz Kruche Ciasto Żurawinowo-Pomarańczowe.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 163° ze stojakiem w środku.
Połączyć masło w temperaturze pokojowej, cukier cukierniczy, wanilia, mąka i sól w dużej misce. Ubić drewnianą łyżką, aż do połączenia, ale nie za kremowego. Wymieszaj suszoną żurawinę.
Pat ciasto do 8 inc kwadratowych pieczenia patelni kształt ciasta na duży kwadrat, a następnie włączyć go na deskę do krojenia. Wykonaj równoległe cięcia, aby utworzyć długie paski o szerokości 1 cala, a następnie pokrój każdy z tych pasków na pół w poprzek, aby wyprodukować szesnaście do osiemnastu ciastek w przybliżeniu 1 na 4 cale.
Przełożyć na wyłożoną pergaminem blachę do pieczenia.
Piec, aż dopiero zacznie się złoty na dnie, o 20 protokół.
Umieść patelnię na stojaku chłodzącym, aż ostygnie wystarczająco, aby dotknąć, około 20 minut.
Podczas gdy ciasteczka pieczenia cięcia czekolady na małe kawałki (1/4 cala lub mniejsze). Napełnij małą patelnię z sosem 1" wody i podgrzewaj do gotowania na wolnym ogniu (nie wrzenia).
Umieść kawałki czekolady w małej misce ze stali nierdzewnej i umieść miskę na patelni z sosem z gotującą się wodą. Cierpliwości:) i poczekaj, aż czekolada prawie się nie rozpuści (wygląda na lepką na brzegach). Używając gumowej szpatułki, delikatnie mieszaj czekoladę, aż pojawi się stopiona z kawałkami jeszcze w niej.
Wyjmij miskę z patelni i umieść ją na ręczniku papierowym, aby wchłonąć wodę / kondensację na dnie miski, aby woda nie przerodziła się w czekoladę. Nadal mieszaj, aż czekolada całkowicie się rozpuści. Powinien wydawać się błyszczący, a nie ziarnisty.
Wlać czekoladę do woreczka ziplock i wyciąć bardzo mały kawałek z rogu torby i wycisnąć czekoladę na schłodzonych ciasteczkach.