Krewetki Zawinięte W Boczek
Krewetki zawinięte w boczek to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 168 kalorii, 6G białka, oraz 14g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Udaj się do sklepu i odebrać krewetki, sól i pieprz, liście kolendry, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 34%. Podobne przepisy to Krewetki zawinięte w boczek, Krewetki Zawinięte W Boczek, oraz Krewetki Zawinięte W Boczek.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej brojlery. W misce, wymieszać posiekaną pomarańczę, chile, szalotki, kolendra, oliwa z oliwek, i sól i pieprz.
Owinąć każdą krewetkę w sekcji boczku i zabezpieczyć wykałaczką.
Umieść krewetki na blasze do pieczenia i broil, obracając raz, aż boczek jest ostry i krewetki jest gotowane przez, 2 do 3 minut z każdej strony. Aby służyć, połóż liść sałaty na desce do krojenia.
Usuń wykałaczkę z 1 gotowanych krewetek i wyśrodkuj krewetki na liściu sałaty. Łyżka trochę sosu cytrusowego na wierzchu, zawinąć to wszystko w sałatę jak burrito, i umieścić go szwem w dół na talerzu. Idź w ten sam sposób, aby owinąć wszystkie krewetki.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Motłoch Pinot Gris z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Rabble Pinot Gris]()
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.