Krewetki z sosem tatarskim
Krewetki z sosem tatarskim mogą być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 2 i kosztuje 2,12 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 786 kalorii, 18g białka, oraz 33g tłuszczu. Sprawdza się jako danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Kilka osób przygotowało ten przepis, A 92 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Mieszanka ogonów krewetek dublin bay, piwo, estragon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 75%, co jest dobre. Spróbuj Ciasta rybne z sosem tatarskim, Zdrowe fish & chips z sosem tatarskim, oraz Tatar Z Tuńczyka W Sosie Czarno-Niebieskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować langusty, zdejmij głowę i szczypce.
Ułóż ogon płasko na desce do krojenia i użyj ostrych nożyczek, aby przeciąć linię prosto w tył skorupy. Ostrożnie obrać langustynę, zgnieść plecy, a następnie usunąć worek z ziarnem.
Uzyskać ogrzewanie olejowe w dużym rondlu lub wok trzeba będzie na tyle, aby przyjść 2-3in się z boku patelni. Na sos tatarski wymieszać wszystkie składniki w misce i doprawić.
Mąki umieścić w misce z dużą szczyptą soli i pieprzu.
Dodaj piwo i wodę gazowaną, i trzepaczka do gładkiego ciasta.
Aby sprawdzić, czy olej jest wystarczająco gorący, umieść kroplę ciasta na patelnię, która powinna być chrupiąca i brązowa w ciągu 30 sekund. Każdą langustynę lub ogon krewetki zanurzyć w cieście, a następnie ostrożnie wrzucić do oleju.
Mżawka trochę dodatkowe ciasto nad każdym z nich podczas gotowania to daje naprawdę chrupiące powłoki. Gotować je w partiach, upewniając się, że nie przepełnione patelni. Gdy złocisty i unoszący się na powierzchni, czerpać i dobrze osuszyć na papierze kuchennym.
Krewetki posypać solą i podawać z sosem tatarskim, klinami cytrynowymi i frytkami.