Krewetki z solą i pieprzem

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać sól i pieprz krewetki spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 334 kalorie. Ten przepis służy 8. Na 2,86 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Udaj się do sklepu i odbierz olej arachidowy, sodę klubową, skrobię kukurydzianą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać olej z orzeszków ziemnych, można śledzić to danie główne z Solone Ciasteczka Orzechowe Toffi jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 41%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Krewetki z solą i pieprzem, Krewetki Z Solą I Pieprzem, oraz Krewetki z solą i pieprzem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Nożycami kuchennymi przeciąć skorupę krewetki od tyłu do ogona.
Usuń żyłę i dobrze je opłucz. Motyl krewetki przez cięcie prawie całą drogę przez krewetki z nożem. Osuszyć i odstawić.
Ciepła 2 cale oleju z orzeszków ziemnych w wok lub głębokiej patelni do 375 stopni F.
Podczas gdy olej jest ogrzewanie, ubić jajka i sodę razem w dużej misce.
Trzepaczka w 2 szklanki skrobi kukurydzianej upewniając się, aby uzyskać żadnych grudek. Ciasto powinno być konsystencją ciężkiej śmietany. Doprawiamy obficie solą i pieprzem-pamiętajcie, że to krewetki z solą i pieprzem!
Pozostałą skrobię kukurydzianą wyłożyć na półmisek i dobrze doprawić solą i pieprzem. Pracując partiami, pogłębiaj krewetki w skrobi kukurydzianej i otrząśnij nadmiar. Zanurzyć krewetki w cieście i niech nadmiar cieście kapać. Przesuń krewetki do gorącego oleju i gotować około 3 minut, aż złoty kolor, obracając je raz podczas gotowania.
Zdjąć i osuszyć na ręcznikach papierowych. Wyjmij wszystkie pływające kawałki ciasta z oleju, spłoną. Przyprawić krewetki solą i pieprzem, póki są jeszcze gorące i wyłożyć na półmisek.
Gdy wszystkie krewetki zostały ugotowane, ostrożnie wylać wszystkie, ale 2 łyżki oleju do bezpiecznego pojemnika.
Dodać chili, czosnek i imbir i smażyć przez około 1 minutę. Zdjąć wok z ognia i wlać sos sojowy i sake. Gotować przez 1 minutę, a następnie wlać tę mieszaninę na smażone krewetki.