Krewetki Z Masłem Czosnkowym
Garlic Butterflied Shrimp może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis ma 282 kalorie, 24g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Na 2,54 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka masła, sól i pieprz, krewetki, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Butterflied Shrimp Rockefeller, Smażone Maślane Krewetki, oraz Pieczone Krewetki Z Masłem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obierz krewetki, a następnie obetnij je z tyłu, od szyi do ogona, prawie do końca. Wyciągnąć i wyrzucić żyły. Krewetki opłukać i położyć otwarte, Wyciąć Boki w dół, naciskając delikatnie, aby spłaszczyć. Dla łatwiejszej obsługi i trzymać krewetki płasko, uruchomić cienkie metalowe szaszłyki, w parach równoległych, poprzecznie przez skorupiaki, wypełniając szaszłyki.
W 6-do 8-calowej patelni na małym ogniu, mieszać masło i czosnek od czasu do czasu, aż masło topi się, o 4 protokół.
Wymieszać lub pędzla krewetki z 2/3 szklanki mieszanki masła.
Połóż krewetki, rozprowadzić otwarte, na grillu na solidnym łóżku gorących węgli lub na dużym ogniu na grillu gazowym (można trzymać rękę na poziomie grilla tylko 2 do 3 sekund). Zamknij pokrywę na grillu gazowym. Gotować, obracając raz, aż krewetki są nieprzezroczyste, ale nadal wilgotne patrząc w najgrubszej części (wyciąć do testu), 5 do 7 protokół.
Przełożyć na talerz jako ugotowany.
Ciepłe pozostałe masło czosnkowe i łyżka nad krewetkami.
Dodać sól i pieprz do smaku. Wyciśnij limonkę na krewetki do smaku.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 46 dolarów za butelkę.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.