Krewetki z makaronem

Krewetki z makaronem
Krewetki z makaronem mogą być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Ten przepis zawiera 6 porcji z 410 kalorii, 25g białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Za $2.19 za porcję, ten przepis okładki 15% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 602 osób próbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz pod ręką czosnek, makaron linguine, szalotkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 40 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz pescatarian dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 70%, który jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Makaron Z Krewetkami, Makaron Z Krewetkami, oraz Makaron Z Krewetkami.

Instrukcje

1
Zagotuj duży garnek osolonej wody; gotuj linguine we wrzącej wodzie do prawie miękkości, 6 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor śliwkowy, Pokrojony Na 1-calowe KawałkiPomidor śliwkowy, Pokrojony Na 1-calowe Kawałki
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Odpływ.
3
Rozpuść 2 łyżki masła z 2 łyżkami oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Gotuj i mieszaj szalotki, czosnek i płatki czerwonej papryki w gorącym maśle i oleju, aż szalotki będą przezroczyste, 3 do 4 minut. Dopraw krewetki solą koszerną i czarnym pieprzem; dodaj na patelnię i gotuj na różowo, mieszając od czasu do czasu, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Wyjmij krewetki z patelni i utrzymuj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Wlej białe wino i sok z cytryny na patelnię i zagotuj, zeskrobując drewnianą łyżką zarumienione kawałki jedzenia z dna patelni. Rozpuść 2 łyżki masła na patelni, wymieszaj 2 łyżki oliwy z oliwek z mieszanką masła i gotuj na wolnym ogniu. Wrzuć linguine, krewetki i pietruszkę do mieszanki masła, aż się pokryje; dopraw solą i czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Pomidor śliwkowy, Pokrojony Na 1-calowe KawałkiPomidor śliwkowy, Pokrojony Na 1-calowe Kawałki
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Skrop 1 łyżeczką oliwy z oliwek do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina

Polecane wino: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio

Krewetki naprawdę dobrze komponują się z Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio. Te chrupiące białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowanymi na różne sposoby, grillowanymi, smażonymi lub w sosie czosnkowym. Jednym z win, które można spróbować, jest Villa Maria Wairau Valley Reserve Sauvignon Blanc. Ma 4,8 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Villa Maria Wairau Valley Reserve Sauvignon Blanc
Villa Maria Wairau Valley Reserve Sauvignon Blanc
Klasyczna reprezentacja Sauvignon Blanc z Doliny Wairau w Marlborough, pełna aromatycznych owoców tropikalnych występujących w tym cieplejszym podregionie. Wino to wykazuje silne aromaty czarnej porzeczki, marakui i dojrzałego melona skalnego. Podniebienie ma kuszącą gamę dojrzałych owoców cytrusowych zmieszanych z ostrymi ziołami, takimi jak świeży rozmaryn, kończąc na subtelnej kwasowości.
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia9
Magazyn