Krewetki z boczkiem-ser Polenta
Krewetki z boczkiem-ser Polentan jest bezglutenowe danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 535 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.57 za porcję. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, masło, krewetki, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Berghoff ' s boczek zawinięty krewetki na niebiesko Księżyc pieczony czerwony pieprz Polenta, Krewetki Chorizo na kozim serku Polenta, oraz Tradycyjna rumuńska Polenta z serem Feta i boczkiem (Mamaliga cu Branzan in Paturi).
Instrukcje
W średnim rondlu doprowadzić 3 1/2 szklanki wody do wrzenia.
Wlać polentę cienkim strumieniem, stale ubijając i ubijać, aż mieszanina dojdzie do stałego duszenia. Zmniejszyć ogień, aby utrzymać delikatne gotować na wolnym ogniu, przykryć i mieszać co 5 minut, aż do zakończenia, o 25 minut w sumie.
W międzyczasie, na dużej patelni na średnim ogniu, gotować boczek, aż tłuszcz renderuje, a krawędzie zaczną brązowieć i chrupiące. Podczas gdy boczek gotuje, przyciąć łodygi i końce zielonej cebuli, pozostawiając cebulę tak nienaruszone, jak to możliwe.
Boczek odcedzić na papierowych ręcznikach, posiekać i odstawić.
Usuń wszystkie, z wyjątkiem 1 łyżki. tłuszcz z boczku z patelni.
Dodać całą zieloną cebulę i gotować do miękkości i zaczynając brązowy, o 3 protokół; włączyć i brązowy przeciwnych stronach, o 3 protokół więcej. Podczas gdy zielona cebula gotować, połowę pomidorów wzdłuż równika i posypać pokrojone boki solą i pieprzem. Posiekaj czosnek. Odstaw oba na bok.
Przełożyć zieloną cebulę na blachę do pieczenia lub talerz i przykryć do ogrzania. Przełóż połówki pomidorów pokrojone bokiem na patelnię z tłuszczem z boczku i gotuj, aż zaczną brązowieć, o 3 protokół. Obróć i gotować, aż do ogrzania i trochę miękkie, o 3 protokół więcej.
Przełożyć na blachę do pieczenia z zieloną cebulą, aby utrzymać ciepło.
Dodać czosnek do patelni i gotować, mieszając, aż pachnące, o 1 minutę.
Dodaj krewetki i gotować, stale mieszając, aż zacznie się różowy, 1 do 2 protokół.
Wlać wino i kontynuować gotowanie, mieszając i skrobanie się wszelkie rumiane kawałki z patelni, aż krewetki są gotowane przez, O 2 protokół.
Masło, ser i boczek wymieszać z polentą. Podziel polenta między 4 do 6 talerzy i top z krewetek i pozostałą ciecz na patelni, dzieląc równomiernie. Ustaw połowę pomidora i kilka zielonej cebuli obok polenty.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować St. Michael-Eppan Anger Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 23 dolarów za butelkę.
![Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio]()
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.