Krewetki Wędzone Marynowane W Cytrusach

Marynowane w cytrusach krewetki wędzone mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 176 kalorii, 24g białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na $2.6 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać kawałki drewna wiśniowego, krewetki jumbo, tymianek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać skórkę pomarańczową, można śledzić to danie główne z Blueberry-Orange Parfaits jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 47%. Spróbuj Krewetki marynowane w cytrusach z sosem Louis, Cytrusowo-marynowane krewetki z grillowaną cebulą i sałatką pomarańczową, oraz Grzyby Marynowane Cytrusowo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Moczyć kawałki drewna w wodzie, aby pokryć co najmniej 30 minut.
Krewetki Devein, w razie potrzeby.
Umieść krewetki w płytkim naczyniu lub dużej wytrzymałej plastikowej torbie na suwak. Wymieszać razem sok pomarańczowy i następny 4 składniki; wlać na krewetki, mieszając do herbu. Przykryć lub uszczelnić i schłodzić 1 godzinę.
Odcedzić, zastrzegając marynatę.
Przygotuj ogień węgla drzewnego w palaczu; niech spalić 15 do 20 minut.
Odsączyć kawałki i umieścić na węglu.
Umieść patelnię z wodą w palaczu; dodaj plasterki pomarańczy.
Dodaj wodę, aby wypełnić linię. Wieszak z natryskiem do gotowania; miejsce w palaczu.
Umieść krewetki na górnym stojaku; pokrywa z pokrywą palacza. Gotować 45 minut.
Doprowadzić marynatę do wrzenia. Zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu, odkryte, 5 do 7 minut lub do zmniejszenia o połowę.
Dekorować, w razie potrzeby.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Esperto Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
![Esperto Pinot Grigio]()
Esperto Pinot Grigio
Błyszczący słomkowy kolor z refleksami złota. Ostry i czysty z delikatnym nosem kwiatu pomarańczy i dzikiej róży z morelą, białą brzoskwinią i skórką pomarańczową. Chrupiące, wytrawne i dobrze skomponowane ze złocistym jabłkiem i cytrusami.Cudownie wszechstronny. Doskonały jako apertif i idealne uzupełnienie lekkich przystawek, sałatek, grillowanego kurczaka i świeżych owoców morza. Ciesz się dobrze schłodzonym.