Krewetki Smażone Na Głębokim Tłuszczu
Głęboko smażone krewetki to bezmleczne i pescatariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 72g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 549 kalorii. Na 6,64 zł / porcja, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jeśli masz proszek do pieczenia, jajka, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Smażone Krewetki Po Japońsku, Krewetki smażone w sosie czosnkowym z ketchupem, oraz Chińskie Smażone Słone Krewetki.
Instrukcje
W średniej wielkości miski mieszania połączyć krewetki, sól i pieprz; wymieszać.
Rozgrzać olej w rondlu średniej wielkości. W innej średniej wielkości misce wymieszać jajka, mąkę i proszek do pieczenia. Krewetki pogłębiać w mieszaninie jaj, a następnie smażyć w oleju, aż będą złote.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki można łączyć z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jednym z win, które można spróbować jest Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
![Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti]()
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 of 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem.Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku