Krewetki Saganaki (Grecka )

Krewetki Saganaki (Grecka )
Krewetki Saganaki (Greckie ) wymagają ok. 40 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis ma 477 kalorii, 33g białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Na $4.94 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Ten przepis od Allrecipes ma 12 fanów. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz wino, krewetki, pietruszkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%, co jest dobre. Podobne przepisy to Greckie proso Saganaki z krewetkami i Ouzo, Krewetki Saganaki, oraz Krewetki Saganaki.

Instrukcje

1
Doprowadzić około 2 cale wody do wrzenia w dużym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodaj krewetki, woda powinna je pokryć. Gotować przez 5 minut, następnie odcedzić, zastrzegając płyn i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
3
Podgrzać około 2 łyżki oleju w rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
Dodać cebulę; gotować i mieszać, aż cebula będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
5
Wymieszać natkę pietruszki, wino, pomidory, czosnek w proszku i pozostałą oliwę z oliwek. Dusić, mieszając od czasu do czasu, przez około 30 minut, lub aż sos zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (Velveeta), Pokrojony W PlasterkiSer Topiony O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (Velveeta), Pokrojony W Plasterki
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
Podczas gdy sos się gotuje, krewetki powinny stać się na tyle chłodne, aby sobie poradzić. Najpierw zdejmij nogi, ściskając je, a następnie zdejmij muszle, pozostawiając głowę i ogon włączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
1 łyżka Suszonej Marsali1 łyżka Suszonej Marsali
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
7
Gdy sos jest zagęszczony, mieszać w krewetki zasobów i krewetek. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu i gotować przez około 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
8
Dodać ser feta i zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszane Liście Sałat, Umyte I OdwirowaneMieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
9
Odstawić, aż ser zacznie się topić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
10
Podawać na ciepło.

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Esperto Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
Esperto Pinot Grigio
Esperto Pinot Grigio
Błyszczący słomkowy kolor z refleksami złota. Ostry i czysty z delikatnym nosem kwiatu pomarańczy i dzikiej róży z morelą, białą brzoskwinią i skórką pomarańczową. Chrupiące, wytrawne i dobrze skomponowane ze złocistym jabłkiem i cytrusami.Cudownie wszechstronny. Doskonały jako apertif i idealne uzupełnienie lekkich przystawek, sałatek, grillowanego kurczaka i świeżych owoców morza. Ciesz się dobrze schłodzonym.
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia20
Magazyn