Krewetki Puree Ziemniaczane
Puree ziemniaczane z krewetkami wymaga około 1 godziny od początku do końca. Ten bezglutenowy i pescatarianowy przepis przeznaczony jest dla 4 osób i kosztuje 2,77 USD za porcję. Ta przystawka ma 474 kalorie, 23 g białka i 25 g tłuszczu na porcję. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest idealny na Święto Dziękczynienia. Jeśli masz pod ręką pieprz, tymianek, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis przypadł do gustu 5 smakoszom i kucharzom. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał dobry wynik łyżeczkowy wynoszący 53%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak puree ziemniaczane z krewetkami, sos z krewetek i brązowego z domowymi puree ziemniaczanym oraz zapiekanka z dorsza i krewetek z puree ziemniaczanym w soli i occie.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Do dużego rondla włóż ziemniaki, 2 łyżki masła, czosnek i 1 łyżkę soli.
Dodaj tyle zimnej wody, aby przykryła ziemniaki o 1 cal. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Gotuj do miękkości, 15 do 20 minut.
Ziemniaki odcedzić na durszlaku.
Włóż ziemniaki z powrotem do rondla.
Dodaj pozostałe 4 łyżki masła i półtorej. Używając ręcznego tłuczka, rozgnieć ziemniaki na gładką masę. Wymieszaj skórkę, szczypiorek, pietruszkę, tymianek, pozostałą 1 łyżeczkę soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Krewetki: Na średniej patelni z powłoką nieprzywierającą rozgrzej masło na średnim ogniu.
Dodaj krewetki i posyp solą i pieprzem. Gotuj, aż krewetki będą ugotowane, około 3 minut. Za pomocą łyżki cedzakowej wyjmij krewetki i odłóż je na bok. Kiedy krewetki są wystarczająco chłodne, aby można je było z nimi obsłużyć, pokrój krewetki na kawałki o wielkości 1/2 cala. Wmieszaj krewetki i sok z patelni do ziemniaków.
Przełożyć do miski i podawać.