Krewetki, przegrzebki i wieprzowina Shumai

Krewetki, przegrzebki i wieprzowina Shumai
Ten przepis sprawia, że 40 porcji z 237 kalorii, 5G białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 4 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Jeśli masz białko jaja, mieloną wieprzowinę, groszek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Shumai Krewetki, Rozbite Krewetki Shumai, oraz Shumai z krabem i wieprzowiną dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
1
Połącz krewetki, przegrzebki, wieprzowina, imbir, kolendra, szalotki, ocet, olej sezamowy i białka w maszynce. Doprawić solą i pieprzem, dodać skrobię kukurydzianą i sok z cytryny i połączyć. lubię, gdy moje nadzienia mają trochę konsystencji. (Alternatywnie posiekaj krewetki i przegrzebki drobno, a następnie dodaj wieprzowinę, imbir,kolendrę i ocet i posiekaj razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaOpakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2
Przenieś mieszaninę do miski i szybko wymieszaj ocet, olej sezamowy, białka jaj, przyprawy, skrobię kukurydzianą i sok z cytryny.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaOpakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Aby zrobić shumai: trzymaj w ręku opakowanie wonton. Łyżka 1 łyżka nadzienia do środka opakowania (spłucz łyżkę w zimnej wodzie, aby nadzienie nie przyklejało się). Zbierz krawędzie owijki wokół nadzienia i ściśnij boki razem palcami tworząc mały plisowany kubek. (Boki będą naturalnie plisować, pozostawiając wypełnienie lekko odsłonięte.) Stuknij pierogi na stole, aby dno było płaskie i stało pionowo, a następnie odstaw na blasze do pieczenia. Powtórz z pozostałymi opakowaniami i nadzieniem. Na każdym shumai nakładamy groszek. (Można zamrozić resztki nadzienia.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
4
Lekko posmaruj dno bambusowego parownika, a następnie ułóż go liśćmi kapusty. Ułóż pierogi w parowarze w jednej warstwie, dbając o to, aby się nie dotykały. (10-calowy parowiec pomieści 12 shumai). Doprowadzić około 2 cale wody do wrzenia w woku. Ustaw bambusowy parowiec w woku, przykryj go bambusową pokrywką i gotuj na parze, aż shumai poczuje się jędrny, od 10 do 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
5
Shumai podawać natychmiast przyozdobione zieloną cebulą i w towarzystwie sosu sojowego lub sosów zanurzeniowych do wyboru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Esperto Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
Esperto Pinot Grigio
Esperto Pinot Grigio
Błyszczący słomkowy kolor z refleksami złota. Ostry i czysty z delikatnym nosem kwiatu pomarańczy i dzikiej róży z morelą, białą brzoskwinią i skórką pomarańczową. Chrupiące, wytrawne i dobrze skomponowane ze złocistym jabłkiem i cytrusami.Cudownie wszechstronny. Doskonały jako apertif i idealne uzupełnienie lekkich przystawek, sałatek, grillowanego kurczaka i świeżych owoców morza. Ciesz się dobrze schłodzonym.
TrudnośćTwardy
Gotowe W10 m.
Porcje40
Ocena Zdrowia1
Magazyn