Krewetki, przegrzebki i wieprzowina Shumai
Ten przepis sprawia, że 40 porcji z 237 kalorii, 5G białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 4 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Jeśli masz białko jaja, mieloną wieprzowinę, groszek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Shumai Krewetki, Rozbite Krewetki Shumai, oraz Shumai z krabem i wieprzowiną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Połącz krewetki, przegrzebki, wieprzowina, imbir, kolendra, szalotki, ocet, olej sezamowy i białka w maszynce. Doprawić solą i pieprzem, dodać skrobię kukurydzianą i sok z cytryny i połączyć. lubię, gdy moje nadzienia mają trochę konsystencji. (Alternatywnie posiekaj krewetki i przegrzebki drobno, a następnie dodaj wieprzowinę, imbir,kolendrę i ocet i posiekaj razem.
Przenieś mieszaninę do miski i szybko wymieszaj ocet, olej sezamowy, białka jaj, przyprawy, skrobię kukurydzianą i sok z cytryny.)
Aby zrobić shumai: trzymaj w ręku opakowanie wonton. Łyżka 1 łyżka nadzienia do środka opakowania (spłucz łyżkę w zimnej wodzie, aby nadzienie nie przyklejało się). Zbierz krawędzie owijki wokół nadzienia i ściśnij boki razem palcami tworząc mały plisowany kubek. (Boki będą naturalnie plisować, pozostawiając wypełnienie lekko odsłonięte.) Stuknij pierogi na stole, aby dno było płaskie i stało pionowo, a następnie odstaw na blasze do pieczenia. Powtórz z pozostałymi opakowaniami i nadzieniem. Na każdym shumai nakładamy groszek. (Można zamrozić resztki nadzienia.)
Lekko posmaruj dno bambusowego parownika, a następnie ułóż go liśćmi kapusty. Ułóż pierogi w parowarze w jednej warstwie, dbając o to, aby się nie dotykały. (10-calowy parowiec pomieści 12 shumai). Doprowadzić około 2 cale wody do wrzenia w woku. Ustaw bambusowy parowiec w woku, przykryj go bambusową pokrywką i gotuj na parze, aż shumai poczuje się jędrny, od 10 do 12 minut.
Shumai podawać natychmiast przyozdobione zieloną cebulą i w towarzystwie sosu sojowego lub sosów zanurzeniowych do wyboru.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Esperto Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
![Esperto Pinot Grigio]()
Esperto Pinot Grigio
Błyszczący słomkowy kolor z refleksami złota. Ostry i czysty z delikatnym nosem kwiatu pomarańczy i dzikiej róży z morelą, białą brzoskwinią i skórką pomarańczową. Chrupiące, wytrawne i dobrze skomponowane ze złocistym jabłkiem i cytrusami.Cudownie wszechstronny. Doskonały jako apertif i idealne uzupełnienie lekkich przystawek, sałatek, grillowanego kurczaka i świeżych owoców morza. Ciesz się dobrze schłodzonym.