Krewetki Linguine z ricottą, koprem włoskim i szpinakiem

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać krewetki Linguine z Ricotta, koper włoski, i szpinak spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.44 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 417 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka krewetek, parmezan, szalotka, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Krewetki, Cytryna, Szpinak Linguine, Shrimp Linguine w sosie pomidorowo-Feta (aka Shrimp Saganaki Linguine), oraz Sałatka z kopru włoskiego i szpinaku z krewetkami i balsamicznym winegretem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Odcedzić w durszlaku nad miską, rezerwując 1/2 szklanki płynu do gotowania.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodać olej; zawirować do herbu.
Dodaj krewetki, koper włoski, i szalotki; smażyć 3 minuty.
Dodaj czosnek; smażyć 30 sekund.
Dodaj szpinak; gotować 2 minuty lub aż szpinak zwiędnie.
Wymieszać skórkę i kolejne 3 składniki (przez sól). Wymieszać z przygotowanym płynem do gotowania; gotować 1 minutę lub aż lekko zgęstnieje.
Dodać makaron i parmezan; wrzucić do herbu. Wierzch każdej porcji z 1 łyżką ricotty.