Krewetki kreolskie z ryżem
Krewetki kreolskie i ryż może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 292 kalorie, 23G białka, oraz 7G tłuszczu. Na $2.98 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka krewetek, mąka, seler i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Creole Shrimp & Rice, Shrimp Creole IV, oraz Creole Bbq Krewetki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ugotuj ryż zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodaj 2 łyżeczki oleju do patelni; zawirować do herbu.
Krewetki posypać równomiernie kreolską przyprawą i czerwoną papryką.
Dodaj krewetki na patelni; smażyć 3 minut lub aż zbrązowieje, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj pozostałe 2 łyżeczki oleju do patelni; zawirować do herbu.
Dodaj cebulę i następne 4 składniki (przez czosnek) na patelnię; smażyć 5 protokół.
Mleko i Mąkę połączyć w małej misce, mieszając trzepaczką.
Dodać mieszaninę mleka do patelni; doprowadzić do gotowania. Zmniejszyć ogień do średniej; gotować 3 minuty lub aż lekko zgęstnieje.
Dodaj pomidory i czarny pieprz na patelnię; gotować 2 protokół lub aż pomidory będą miękkie. Wymieszać z krewetkami; posypać szczypiorkiem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki można łączyć z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Esperto Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 10 dolarów za butelkę.
![Esperto Pinot Grigio]()
Esperto Pinot Grigio
Błyszczący słomkowy kolor z refleksami złota. Ostry i czysty z delikatnym nosem kwiatu pomarańczy i dzikiej róży z morelą, białą brzoskwinią i skórką pomarańczową. Chrupiące, wytrawne i dobrze skomponowane ze złocistym jabłkiem i cytrusami.Cudownie wszechstronny. Doskonały jako apertif i idealne uzupełnienie lekkich przystawek, sałatek, grillowanego kurczaka i świeżych owoców morza. Ciesz się dobrze schłodzonym.