Krewetki Imbirowo-Czosnkowe
Imbir-krewetki czosnek może być tylko głównym daniem szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje $3.9 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 269 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka krewetek, ćwierć wielkości imbir, ryż gotowania wina i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Aby zużyć imbir można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Krewetki Czosnkowo-Imbirowe, Krewetki w sosie imbirowo-czosnkowym, oraz Imbir, Czosnek I Krewetki Chili dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce, posypać 1 1/2 łyżeczki soli nad krewetkami i delikatnie wymieszać z rąk, o 1 minutę.
Wlać krewetki do durszlaka i dobrze spłukać zimną wodą.
Wlać olej na dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodać imbir i czosnek i mieszać, aż skwierczą, o 30 sekund.
Dodaj krewetki i wino ryżowe; mieszać stale aż krewetki są prawie wszystkie różowe Na Zewnątrz, o 2 protokół.
Dodaj zieloną cebulę i mieszać tylko do krewetki są nieprzezroczyste w środku (wyciąć do badania), o 1 minutę dłużej.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Rabble Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.9 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
![Rabble Pinot Gris]()
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.