Krewetki i ostrygi Po ' Boys

Krewetki i ostrygi Po ' Boys
Shrimp and Oyster Po ' Boys to danie główne, które serwuje 6. Jedna porcja tego dania zawiera około 36g białka, 85g tłuszczu i w sumie 1150 kalorii. Za $4.35 za porcję, ten przepis okładki 28% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Mieszanka cebuli w proszku, ostrego sosu z Luizjany, papryki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz pescatarian dieta. 64 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 32 minuty. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%, co jest dobre. Podobne przepisy to Oyster-and-Shrimp Po ' Boys, Smażone ostrygi i krewetki Po ' Boys, oraz Smażona Ostryga Po ' Boys.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
W dużej misce namocz ostrygi i krewetki w mieszance maślanki i ostrego sosu przez 20 do 30 minut. W płytkim naczyniu ubij razem mąkę kukurydzianą, cebulę w proszku, czosnek w proszku, paprykę i cayenne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek W ProszkuCzosnek W Proszku
Cebula W ProszkuCebula W Proszku
MaślankaMaślanka
Ostry SosOstry Sos
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
OstrygiOstrygi
PaprykaPapryka
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
We frytownicy lub garnku z grubym dnem podgrzej tyle oleju, aby znalazł się w połowie boków garnka, do 375 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Odcedź ostrygi i krewetki i wrzuć je do przyprawionej mąki kukurydzianej. Pracując partiami, smaż ostrygi i krewetki na złoty i chrupiący kolor, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
OstrygiOstrygi
KrewetkiKrewetki
5
Wyjmij łyżką cedzakową i osusz na ręcznikach papierowych. Dopraw solą do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
6
Podziel bułki i posmaruj majonezem kreolskim. Wyłóż dużą ilością posiekanej sałaty i plasterków pomidora. Na wierzch smażone ostrygi i krewetki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomidoraPlastry Pomidora
MajonezMajonez
SałataSałata
OstrygiOstrygi
KrewetkiKrewetki
RolkaRolka
7
Pokrój każdą rolkę na 2 do 3 części.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
8
Podawać z ostrym sosem i kawałkiem cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostry SosOstry Sos
CytrynaCytryna
9
Dobrze połącz wszystkie składniki w dużej misce. Przykryj i wstaw do lodówki, aż będzie gotowy do użycia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania

Składniki

4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepo 1 zmielonej gałce muszkatołowej, zielu angielskim i goździkachpo 1 zmielonej gałce muszkatołowej, zielu angielskim i goździkach1szczyptaPinch cayennePinch cayenne1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwez grubsza posiekane kornichonyz grubsza posiekane kornichony12 łyżeczki czosnku w proszkumusztarda kreolskamusztarda kreolska23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaposiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calapółksiężycowe plasterki ogórka angielskiegopółksiężycowe plasterki ogórka angielskiego4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka kukurydziana drobno mielonamąka kukurydziana drobno mielona23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaLouisiana hot sauceLouisiana hot sauce23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaostry sos, plus więcej do kanapkiostry sos, plus więcej do kanapki6krewetki i żyłkiDrobno rozdrobniona sałata lodowaDrobno rozdrobniona sałata lodowa1cytrynowy, soczystycytrynowy, soczysty6krewetki i żyłkiSól koszernaSól koszerna6krewetki i żyłkiSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz6krewetki i żyłkiKliny cytrynoweKliny cytrynowe4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe2 duże papryczki chipotle w sosie adobo, drobno posiekane, plus 2 łyżki sosu adobo2 duże papryczki chipotle w sosie adobo, drobno posiekane, plus 2 łyżki sosu adobo23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaramięramię241 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejostrygi, łuskaneostrygi, łuskane6krewetki i żyłkiOlej z orzeszków ziemnych, do smażenia w głębokim tłuszczuOlej z orzeszków ziemnych, do smażenia w głębokim tłuszczu6801 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.krewetki, obrane i deveinedkrewetki, obrane i deveined2Batoniki toffi Heath1 8-uncjowe pudełko muszelek cannelloni (12 muszli), namoczone w ciepłej wodzie przez 2 minuty1 8-uncjowe pudełko muszelek cannelloni (12 muszli), namoczone w ciepłej wodzie przez 2 minuty2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3 opakowania (po 8 uncji każde) serka śmietankowego o obniżonej zawartości tłuszczu, pokrojonego w kostkę3 opakowania (po 8 uncji każde) serka śmietankowego o obniżonej zawartości tłuszczu, pokrojonego w kostkę2miękkie rolki sub lub hoagiemiękkie rolki sub lub hoagie1roztopione masłoPomidorPomidor

Polecane wino: Sauvignon Blanc, Wino Różane, Albarino

Sauvignon Blanc, wino różowe i Albarino to moje najlepsze typy dla Po Boy. Te wina o niskiej zawartości taniny i niższej zawartości alkoholu uzupełnią ciepło pikantnych potraw cajun, zamiast sprawiać, że usta bardziej się palą. Jednym z win, które można spróbować, jest Gamble Family Vineyards Gamble Vineyard Sauvignon Blanc. MA 4,2 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
Gamble Family Vineyards Gamble Vineyard Sauvignon Blanc
Gamble Family Vineyards Gamble Vineyard Sauvignon Blanc
Żywe aromaty miodowego czarnego bzu, przyprawionego jabłka i marmolady cytrusowej. Chrupiąca i orzeźwiająca kwasowość połączona z tłustym tłustym smakiem wspomagającym smak pieczonej gruszki, limonki i jaśminu. Wykończenie jest długie ze złożonymi nutami mineralnymi, białym pieprzem i cytrusami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 32 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia16
Magazyn