Rigatoni z krewetkami i oliwkami może być dobrym przepisem na poszerzenie zestawu przepisów na danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera około 26 g białka, 9 g tłuszczu i łącznie 369 kalorii. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 2,73 USD za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Udaj się do sklepu i kup sardelę, oliwki, płatki pieprzu i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 63% wyniku, co jest całkiem niezłym wynikiem. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili również Rigatoni z krewetkami i oliwkami, Rigatoni z pesto z zielonych oliwek i migdałów i serem Asiago oraz Rigatoni z pikantnymi krewetkami.
Instrukcje
1
Gotować makaron według wskazówek na opakowaniu. W międzyczasie na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą pokrytą sprayem kuchennym podsmaż czosnek i cebulę na oleju przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Krewetki w menu? Spróbuj połączyć z Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio. Te rześkie białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to grillowanymi, smażonymi, czy w sosie czosnkowym. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Sauvion Sancerre. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
Sauviona Sancerre
Sauvion Sancerre otwiera się na bladożółty kolor ze srebrnymi refleksami w kieliszku. Wyrazisty z nutami kwiatowo-owocowymi (owoców egzotycznych), lekko roślinny. Świeży, okrągły i pełny; finisz jest bardzo owocowy z nutą roślinności. Połącz z rakami, homarem, krewetkami i kozim serem.