Krewetki i kraby Au Gratin
Krewetki i kraby Au Gratin może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.63 za porcję. Jedna porcja zawiera 457 kalorii, 38g białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 4 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Mieszanka soku z cytryny, ostry cheddar, mleko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 56%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Krab i krewetki Au Gratin, Crab Au Gratin Spread, oraz Kremowy Krab au Gratin dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło w rondlu o grubym dnie na bardzo małym ogniu. Gdy masło całkowicie się stopi, mieszamy mąkę drewnianą łyżką. Gotować przez około 1 minutę na małym ogniu, stale mieszając. Powoli dodawać mleko. Za pomocą trzepaczki, energicznie mieszać, aż masz gładki sos, o 2 protokół.
Dodaj wino, sok z cytryny, sól, czarny pieprz, i cayenne i jeszcze raz trzepaczką. Przełącz na drewnianą łyżkę i mieszaj biały sos, aż będzie całkowicie gładki i zagęszczony, o konsystencji majonezu.
Doprowadzić 2 szklanki wody i 1/2 łyżeczka soli do wrzenia w średnim rondlu i dodać krewetki. Gdy woda wróci do wrzenia, gotować krewetki przez 1 minutę.
Odcedzić natychmiast. Z grubsza posiekać krewetki i umieścić w dużej misce do mieszania.
Dodać mięso krabowe i rękami delikatnie wymieszać.
Polać sosem owoce morza. Dużą łyżką delikatnie połącz, dbając o to, aby nie rozbić mięsa krabowego.
Spryskaj 8-calową kwadratową jednorazową patelnię z folii aluminiowej olejem roślinnym w sprayu do gotowania (zostanie trochę na smaczny obiad dla kucharza) lub użyj 11 przez 7-calowe danie zapiekanki.
Wlać mieszaninę do patelni.
Ułożyć starty ser na wierzchu, całkowicie pokrywając mieszankę owoców morza. Zawiń niegotowaną zapiekankę bezpiecznie folią foliową, folią aluminiową.
Umieść patelnię w plastikowej torbie zamrażarki i zamknij. Stać. Przygotuj etykietę z tymi instrukcjami: całkowicie rozmrozić w lodówce. Gdy gotowy do pieczenia, zdjąć folię i folię.
Piec w nagrzanym piekarniku 350 stopni F przez około 25 do 30 minut, aż bąbelki. Jeśli porcja natychmiast, piec w piekarniku 350 stopni F odkryte, przez około 25 minut, aż bąbelki.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Santa Margherita Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.
![Santa Margherita Pinot Grigio]()
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.