Krewetki i kiełbasa Jambalaya

Krewetki i kiełbasa Jambalaya
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów kreolski, więc dać krewetki i kiełbasa Jambalayan spróbować. Na $3.75 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 40g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 663 kalorie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. 48 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka pomidorów, papryka jalapeno, kiełbasa, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Krewetki i kiełbasa Jambalaya, Krewetki i kiełbasa Jambalaya, oraz Krewetki i kiełbasa Jambalaya dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piekarniku lub czarnym garnku żelaza na średnim ogniu, dodać kielbasa i saute przez 8 do 10 protokół, aż rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
KielbasaKielbasa
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
3
Kielbasa wyjąć do miski i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
KielbasaKielbasa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Dodać szynkę do tego samego garnka i gotować 8 do 10 protokół, aż lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
5
Wyjąć do miski z kiełbasą i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
KielbasaKielbasa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
6
Dodaj masło, cebula, seler i papryka do tego samego garnka i saute 8 do 10 protokół, aż cebula jest przezroczysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
7
Dodaj pomidor, czosnek, jalapeno lub cayenne, oregano, tymianek, i koncentrat pomidorowy i gotować, aż wszystkie warzywa i zioła są dobrze mieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Do 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 CalaDo 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
8
Dodać wywar i doprowadzić do wrzenia. Wymieszać z ryżem, dodać kiełbasę, szynkę, liście laurowe, sól, pieprz i ostry sos. Wróć do wrzenia, zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem, przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
9
Dodaj 1/4 Puchar szalotki, 1/4 Puchar pietruszki, sok z cytryny i krewetki, i dobrze wymieszać. Przykryć garnek, wyjąć go z ognia i pozostawić na parze jambalaya, przez 15 minut, przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
10
Udekoruj pozostałymi 1/4 szklanki szalotki i 1/2 szklanki natki pietruszki, i odrobiną ostrego sosu, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego

Składniki

3słonina wieprzowasłonina wieprzowa1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki1porcja startego parmezanu1 szklanka posiekanej cebuli1 szklanka posiekanej cebuli2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweseler pokrojony w kostkęseler pokrojony w kostkę1Średnia żółta cebula, posiekanarosół z kurczaka, najlepiej domowej robotyrosół z kurczaka, najlepiej domowej roboty1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża natka pietruszki, podzielonaposiekana świeża natka pietruszki, podzielona3ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone1zielona papryka, rdzeniowana i pokrojona w kostkęzielona papryka, rdzeniowana i pokrojona w kostkę6kreskiSOS Na Ostro, opcjonalnie (zalecane: Tabasco)SOS Na Ostro, opcjonalnie (zalecane: Tabasco)1pieprz jalapeno, sadzone i mielone lub 1/2 łyżeczki cayennepieprz jalapeno, sadzone i mielone lub 1/2 łyżeczki cayenne2warzywo (np. szpinak)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeżo wyciśnięty sok z cytrynyświeżo wyciśnięty sok z cytryny1porcja startego parmezanusteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu1( bakłażany)cebula pokrojona w kostkęcebula pokrojona w kostkę2warzywo (np. szpinak)pokrojone w kostkę świeże oreganopokrojone w kostkę świeże oregano1czerwona papryka, rdzeniowana i pokrojona w kostkęczerwona papryka, rdzeniowana i pokrojona w kostkę7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweryż długoziarnisty, płukanyryż długoziarnisty, płukany454papryka habanerokiełbasa, np. kiełbasa lub andouille, w plastrachkiełbasa, np. kiełbasa lub andouille, w plastrach1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekane szalotki, podzieloneposiekane szalotki, podzielone454papryka habanerokrewetki, deveined (Liczba od 20 do 24)krewetki, deveined (Liczba od 20 do 24)454papryka habaneroszynka wędzona w kostkachszynka wędzona w kostkach1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreopokrojony w kostkę świeży tymianekpokrojony w kostkę świeży tymianek2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepomidor posiekany i pokrojony w kostkępomidor posiekany i pokrojony w kostkę2Spód: okruszki z herbatników grahamDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Loveblock Pinot Gris z oceną 4.6 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
Loveblock Pinot Gris
Loveblock Pinot Gris
Loveblock Pinot Gris jest blady złoty z nutami zieleni. Rocznik 2013 to wytrawny styl z kwiatowymi aromatami i nutą dojrzałego ananasa. Podniebienie odsłania gotowaną gruszkę i krwawą pomarańczę, a kończy się odrobiną cytrusów, dobrą konsystencją i bogatym dotykiem w ustach.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia22
Magazyn