Krewetki i Bok Choy Stir-Fry z imbirem i kolendrą
Krewetki i Bok Choy Stir-Fry z imbirem i kolendry może być tylko danie główne szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 3 i kosztuje 5,38 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 45g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 412 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, mielony pieprz, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać gotowany ryż, można śledzić to danie główne z Śniadaniowy Pudding Ryżowy jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%, co jest dobre. Spróbuj Czosnek imbir cukinia makaron miska z łososiem i Bok Choy, Bok Choy, Shiitake i kluski czosnkowe, oraz Thai Shrimp Stir Fry z cukinią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 5 składników w misce. Odstawić.
Posypać krewetki czerwoną papryką; płaszcz sprayem do gotowania.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodaj krewetki, i gotować 4 minuty, stale mieszając.
Wyjmij krewetki z patelni i utrzymuj ciepło.
Rozgrzać olej na patelni.
Dodaj bok choy, cebulę i groszek śnieżny. Gotować 3 minuty, stale mieszając.
Dodaj krewetki i reserved mieszanki sosu sojowego; gotować 1 1/2 minut lub aż bąbelkami, stale mieszając.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.