Krewetki Curry-Imbir

Krewetki Curry-Imbir
Curry - imbir krewetki może być dobry przepis, aby rozwinąć pole receptury dania głównego. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 546 kalorii, 40g białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na $4.99 za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz śmietanę do ubijania, wino, ryż basmati i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć proszku curry można śledzić to danie główne z Lody Curry z Mango i pistacjami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 59%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Tajny Składnik (Dżem Imbirowy): Krewetki Imbirowe, Kalafior Imbirowo-Curry, oraz Pieczony łosoś z imbirem i Curry.

Instrukcje

1
Krewetki skórki, i devein, w razie potrzeby, zastrzegając muszle; odstawić krewetki na bok. Doprowadzić muszle i 1 szklanka wody do wrzenia na patelni na średnim ogniu; gotować 20 protokół. Odcedzić kolbę, zachowując 1/2 szklanki; wyrzucić pozostałą kolbę i muszle.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Doprowadzić 1/3 Puchar wina porto, czosnek, imbir, i ocet do wrzenia na patelni na średnim ogniu; gotować 5 do 7 minut lub do zmniejszenia do 2 łyżki stołowe. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
PortPort
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Roztopić 2 łyżki masła z 2 łyżkami oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodaj krewetki, 1/2 sól łyżeczka, i pieprz; smażyć 6 do 8 minut lub tylko do krewetki kolei różowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
5
Wyjąć z patelni i ogrzać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Dodaj zieloną cebulę, curry, i ostry sos na patelni; smażyć na średnim ogniu 1 minutę. Mieszać w krewetki zasobów, Pozostałe wino porto, i białe wino; gotować 8 minut lub do zmniejszenia o połowę. Wymieszać śmietanę; gotować 4 minuty lub do zmniejszenia o połowę. Wymieszać z 2 łyżkami wina i pozostałym masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
KrewetkiKrewetki
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
PortPort
RedukcjaRedukcja
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Dodaj krewetki; gotować do ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
8
Szpinak podsmażyć w pozostałym gorącym oleju 1 minuta; posypać pozostałą solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
9
Podawać z mieszanką krewetek i gorącym gotowanym ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż GotowanyRyż Gotowany
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Mark West Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Mark West Pinot Grigio
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia22
Magazyn