Krewetki a la Plancha z konfiturą czosnkowo-cytrynową

Krewetki a la Plancha z konfiturą czosnkowo-cytrynową
Krewetki a la Plancha z czosnkiem i cytryną Confit to bezglutenowe, bezmleczne i pescatarian przepis z 6 porcjami. To danie główne ma 887 kalorii, 15g białka, oraz 45g tłuszczu na porcję. Za $4.3 za porcję, ten przepis okładki 17% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork wymaga cytryn, tymianku, cukru i krewetek. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 49 godzin i 25 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 32%. Ten wynik jest raczej zły. Krewetki Z Cytryną, Chili, Czosnkiem I Fetą, Krewetki czosnkowe na Risotto z ziołami cytrynowymi, oraz Czosnek parmezan krewetki z grillowanymi plasterkami cytryny są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Na japońskiej mandolinie pokrój czosnek tak drobno, jak to możliwe; powinien być półprzezroczysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MandolinaMandolina
2
Podgrzej 2 szklanki oleju roślinnego w dużym, ciężkim holenderskim piekarniku do 250 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
3
Dodaj pokrojony czosnek i gotuj na złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
4
Wyjmij łyżką cedzakową i osusz na ręcznikach papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
5
Krewetki obrać i obrać, pozostawiając nienaruszone kawałki głowy i ogona.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
6
Podgrzej 2 łyżki oleju roślinnego na dużej patelni do smażenia na dużym ogniu, aż olej prawie zacznie dymić. Dopraw 6 krewetek solą i pieprzem i dodaj do gorącego oleju. Gotuj 1 minutę z każdej strony, a następnie przenieś na ręcznik papierowy, aby odsączyć. Powtarzaj, aż wszystkie krewetki się ugotują, dodając więcej oleju w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Ułóż krewetki na talerzu i skrop konfiturą cytrynową, używając trochę oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
8
Posyp chipsami czosnkowymi i posiekaną natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
9
Przygotuj Konfiturę cytrynową z kilkudniowym wyprzedzeniem. Pokrój cytryny wzdłuż i umieść w garnku ze stali nierdzewnej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
10
Dodaj wszystkie pozostałe składniki, z wyjątkiem oliwy z oliwek, zalej zimną wodą i zagotuj na średnim ogniu. Zmniejsz ogień, aby powoli gotować na wolnym ogniu; zbyt dużo ciepła spowoduje rozpad cytryny. Dusić przez 15 minut, a następnie wlać do zdezynfekowanych słoików z masonem. Uszczelnij i ostudź w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słoik Do KonserwSłoik Do Konserw
11
Gotowy do użycia zeskrob rdzeń cytryn nożem i pokrój skórkę na małe kostki. Zanurz w oliwie z oliwek na kilka godzin przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe

Polecane wino: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio

Krewetki naprawdę dobrze komponują się z Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio. Te chrupiące białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowanymi na różne sposoby, grillowanymi, smażonymi lub w sosie czosnkowym. Można spróbować Miguel Torres Las Mulas Sauvignon Blanc Reserva. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 13 dolarów za butelkę.
Miguel Torres Las Mulas Sauvignon Blanc Reserva
Miguel Torres Las Mulas Sauvignon Blanc Reserva
Jasnożółty z aromatami przypominającymi dojrzałe owoce tropikalne z akcentami cytrusów. Jedwabiste podniebienie o dobrej kwasowej strukturze i długim posmaku. Połącz z pieczoną lub grillowaną rybą lub daniami rybnymi z delikatnymi sosami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W49 hrs, 25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia5
Magazyn