Kremowy łosoś z grubym ratatouille

Kremowy łosoś z grubym ratatouille
Kremowy łosoś z grubym ratatouille to danie główne śródziemnomorskie. Ten pescatariański przepis służy 8 i kosztuje 6,04 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 491 kalorii, 42g białka, oraz 24g tłuszczu. 250 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz liście bazylii, passata, cukinia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 35 minut. Z łyżeczką wynik 99%, to danie jest niesamowite. Kremowy Ratatouille Over Penne, Ratatouille z pikantną włoską kiełbasą z kurczaka i kremową polentą, oraz Grillowane Tacos z łososiem z grubym Guacamole są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w dużym nieprzywierającym woku lub patelni, dodać bakłażany i gotować przez 5 minut, mieszając, aż zacznie zmiękać i brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
2
Dodać czosnek i mieszać przez kilka sekund. Dodajemy paprykę, cukinię, passatę, wywar i połowę posiekanej bazylii. Przyprawić, przykryć i gotować przez 20 minut, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą po prostu miękkie. Ostudzić, wymieszać z pozostałą bazylią i łyżką do 8 x 250ml płytkich naczyń żaroodpornych lub pojemników foliowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
PassataPassata
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
3
Na łososia, ubić razem sery.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
4
Na talerzu wymieszać bułkę tartą i orzeszki piniowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
5
Wierzch filetów rybnych posmarować mieszanką serową, a następnie zanurzyć w orzechowych okruchach, aby pokryć ser. Na każdym naczyniu wypełnionym ratatouille umieścić filet.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety RybneFilety Rybne
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 Suszony Pieprz Morita1 Suszony Pieprz Morita
6
Umieść naczynia w workach do zamrażarki i zamknij. Zużyć w ciągu 6 tygodni. Aby podawać, rozpakuj naczynia, połóż na blasze do pieczenia w zimnym piekarniku, a następnie Ustaw na wentylator 200C / 180C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
7
Piec przez 55 minut, aż bulgotanie i ryba jest gotowane. Sprawdź po 30 minutach, czy okruchy stają się zbyt brązowe, przykryj rybę folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
8
Podawać z bazylią, z chlebem, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować win Chardonnay z perspektywy czasu. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.
Win Chardonnay
Win Chardonnay
Nasz 2018 Chardonnay pochodzi z winnic w Carneros i Oak Knoll. Fermentowane w stali nierdzewnej, a następnie starzone przez trzy miesiące na osadzie w neutralnym francuskim Dębie, wino wykazuje dużą kwasowość, wagę i smak. Ten 100% Chardonnay wykazuje kwasowość Zwykle zarezerwowaną tylko dla Win ze stali nierdzewnej. To pięknie wyważony Chardonnay.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia100
Magazyn