Kremowy wędzony plamiak i szafran kedgeree
Kremowy wędzony plamiak i szafran kedgeree to bezglutenowe i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.88 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 483 kalorie. Kilka osób naprawdę lubiło to europejskie danie. 35 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz ryż basmati, wino, cytrynę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 50%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Kedgeree (Brytyjski Ryż Curry Z Wędzonym Plamiakiem), Wędzony Plamiak, Jajka Przepiórcze I Curry Majonez, oraz Tarta z wędzonym plamiakiem, dymką i szafranem.
Instrukcje
Ryż basmati ugotować, pozostawić do ostygnięcia.
Piekarnik do 160C / 140C wentylator / Gaz
Duże naczynie żaroodporne posmarować odrobiną masła. Żółtka przesunąć przez sito i białka posiekać.
Krem delikatnie rozgrzać na patelni, aż osiągnie temperaturę wrzenia, następnie dodać rybę. Przykryć i kłusować przez 4 min.
Umieść wino na patelni z szafranem i ciepłe do zaparzenia. W dużej misce, wymieszać ryż, cayenne, curry w proszku, gałka muszkatołowa, przyprawy, posiekane białka jaj i szafran wlewu wina. Wyciągnij rybę ze śmietany i płatki do miski usuwając wszelkie kości, jak je znajdziesz. Zeskrobać krem i jeszcze raz delikatnie wymieszać.
Wszystko wrzucić do maślanego naczynia i dot top z pozostałym masłem.
Piec do rozgrzania przez 20 min, następnie podawać z natką pietruszki i przesianym żółtkiem, z dodatkiem cytryny.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Plamiak w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. St. Michael-Eppan gniew Pinot Grigio z 4.3 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.