Kremowy Sos Tofu
Kremowy sos Tofu to bezglutenowe i wegańskie SOS. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 23 kalorie. Ten przepis służy 4. Na 26 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz kroplę mirinu, tofu, soli i kilku innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 3 mówiłoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Trójkąty Tofu w kremowym sosie orzechowym z szalotki, Kokosowe Crusted Tofu & ananas Bites z kremowym zielonym sosem Curry, oraz Smażone na patelni Tofu z pikantnym sosem z trawy cytrynowej (Tofu Nuong Xa).
Instrukcje
Napełnij rondel wodą i zagotuj na dużym ogniu.
Dodać tofu i gotować przez 2 protokół. Łyżką szczelinową Usuń tofu na durszlak. Gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, wycisnąć trochę wilgoci. To jest w porządku, aby rozgnieść tofu trochę w ten sposób.
Miejsce Tofu w robocie kuchennym lub blenderze i procesu, aż gładka. Zeskrobać boki miski, dodać miso, wymieszać, aż będzie gładka. Doprawić solą i mirinem i ponownie pulsować do uzyskania kremowej konsystencji. W razie potrzeby zeskrobać boki miski.
Przenieść do szklanego słoika, przykryć szczelną pokrywką i przechowywać w lodówce do 3 dni.