Kremowy Sos Hollandaise
Kremowy sos Hollandaise może być tylko sos, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 468 kalorii, 3G białka, oraz 51 g tłuszczu każdy. Na 82 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 86 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Mieszanka soli, żółtka, mielony pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 25%. Podobne przepisy to SOS Hollandaise, SOS Hollandaise, oraz SOS Hollandaise.
Instrukcje
Napełnij dno podwójnego kotła częściowo wodą. Upewnij się, że woda nie dotyka górnej patelni. Doprowadzić wodę do delikatnego gotowania na wolnym ogniu. W górnej części podwójnego kotła ubijamy żółtka, sok z cytryny, biały pieprz, sos Worcestershire i 1 łyżkę wody.
Dodać roztopione masło do mieszaniny żółtka 1 lub 2 łyżki na raz, ubijając stale żółtka. Jeśli Holenderski zaczyna być zbyt gęsty, dodaj łyżeczkę lub dwie gorącej wody. Kontynuuj ubijanie, aż całe masło zostanie włączone.
Ubij sól, a następnie usuń z ognia.
Umieść pokrywkę na patelni, aby sos był ciepły, aż będzie gotowy do podania.