Kremowy makaron cytrynowy z warzywami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kremowego makaronu cytrynowego z warzywami. Jedna porcja zawiera 524 kalorie, 20g białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.06 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pół na pół, cytryny, skórkę z cytryny i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać cytryny można śledzić to danie główne z Arbuz, lemoniada i jagodowe lody jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Kremowy makaron czosnkowy z krewetkami i warzywami, Kremowa Sałatka makaronowa z Tunanem i warzywami (niskotłuszczowa), oraz Cytryna & Tymianek Pieczone Warzywa Z Makaronem.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać mielony czosnek i smażyć przez 1 minutę. Powoli ubij rozgrzaną pół na pół, skórkę i sok z 4 cytryn, sól i pieprz. Doprowadzić mieszaninę śmietany do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu przez 15 do 20 minut. Przynieś duży garnek osolonej wody do wrzenia i gotuj makaron do Al dente, zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Odcedzić makaron i wrócić do garnka.
Wlać śmietanę na makaron i gotować na średnim ogniu, mieszając, przez 3 minuty.
Szparagi pokroić na 1-calowe kawałki i parować w kuchence mikrofalowej; złożyć do mieszanki makaronu ze świeżo startym parmezanem i pomidorkami koktajlowymi.
Pokrój 2 cytryny na pół, a następnie na plastry 1/4 cala.
Dodać plasterki cytryny do makaronu i wrzucić, aż wszystkie składniki są dobrze połączone.