Kremowy Kurczak Grzybowy
Kremowy kurczak z grzybami to danie główne dla 6 osób. Za 1,61 dolara za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 604 kalorie, 29 g białka i 41 g tłuszczu. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką masło, żółtka, makaron i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 10 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 42% wyniku, co jest całkiem niezłym wynikiem. Spróbuj Blini z kurczakiem i grzybami z kremowym sosem grzybowym, Blini z kurczakiem i grzybami z kremowym sosem grzybowym i Kurczakiem z kremowymi grzybami, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
Na patelni smaż kurczaka na maśle na średnim ogniu przez 40 minut.
Przenieś kurczaka do 13-calowego naczynia. x 9 cali naczynie do pieczenia.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350°C przez 20 minut lub do momentu, aż soki będą klarowne. W międzyczasie na tej samej patelni smaż grzyby przez 15 minut lub do złotego koloru.
Dodaj 1/4 szklanki śmietany, estragon i sól. Doprowadź do wrzenia; zredukuj ciepło do średnio-niskiego.
W małej misce ubij żółtka i pozostałą śmietanę; wymieszać z mieszanką grzybową. Ciągle mieszaj, aż lekko zgęstnieje (nie gotuj).
Podawaj kurczaka i sos śmietanowy na makaronie.