Kremowy budyń toffi
Kremowy pudding toffi zajmuje około 25 minut od początku do końca. Za 58 centów za porcję otrzymasz deser dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 220 kalorii , 6 g białka i 5 g tłuszczu . Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką sól, mleko, brązowy cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis przygotowało 8 osób i zrobiłoby to jeszcze raz. Jest to dobra opcja, jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i lakto ovo-wegetariańskiej . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 30% , to danie nie jest zbyt wspaniałe. Podobne przepisy obejmują De-Light-Ful Piernik z sosem toffi , Ciasto Toffi i Ciasteczka Toffi z Kokosem Chow Mein .
Instrukcje
W małym rondlu wymieszaj brązowy cukier, skrobię kukurydzianą i sól.
Dodaj mleko i żółtka; mieszaj, aż będzie gładkie. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż mieszanina się zagotuje. Gotuj i mieszaj 1-2 minuty dłużej lub do momentu, aż zgęstnieje.
Zdejmij z ognia; wymieszać z masłem i wanilią. Ochłodzić do temperatury pokojowej, mieszając kilka razy.
Rozlać do czterech osobnych talerzy deserowych. Przykryj i przechowuj w lodówce przez 1-2 godziny lub do momentu wystygnięcia.