Kremowe risotto z buraków
Kremowe risotto z buraków zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.54 za porcję. Jedna porcja zawiera 453 kalorie, 7G białka, oraz 14g tłuszczu. 890 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz koperek, cebulę, gałkę masła i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wielu osobom spodobała się ta przystawka. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 58%. Podobne przepisy to Risotto Z Burakami, Kremowe curry z buraków, oraz Sałatka z wędzonej makreli i buraków z kremowym sosem chrzanowym.
Instrukcje
Piekarnik do 180C / wentylator 160C / Gaz
Buraki obrać i przyciąć (użyj rękawic kuchennych, jeśli nie chcesz, aby twoje ręce zostały poplamione) i pokroić w duże kliny.
Umieścić na dużym arkuszu folii na blasze do pieczenia. Wymieszać z 1 łyżką oliwy z oliwek, doprawić, a następnie gotować przez 1 godzinę, aż buraki będą miękkie.
W międzyczasie rozgrzać pozostałą oliwę z masłem w żaroodpornej patelni z pokrywką. Wrzucić cebulę i czosnek, następnie gotować przez 3-5 minut, aż będzie przezroczysty. Wymieszać z ryżem, aż dobrze pokryte z masłem i olejem.
Wlać białe wino, a następnie pozostawić mieszaninę bąbelkową na 5 minut.
Dobrze wymieszać, a następnie zalać wywarem. Ponownie wymieszać, przykryć i wstawić do piekarnika. Gotować przez 15 minut, aż ryż będzie miękki.
Buraki wyjąć z piekarnika. Whizz z nich, aby czysty, a następnie posiekać resztę na małe kawałki. Większość parmezanu, buraków czystych i posiekanych buraków wymieszać przez risotto, następnie podawać z odrobiną śmietany i koperkiem oraz dodatkowym parmezanem rozsypanym na wierzchu.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Risotto działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Castellani Chianti Annata. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
![Castellani Chianti Annata]()
Castellani Chianti Annata
Jasny rubinowy czerwony kolor. Nos jest intensywny i owocowy z fioletowym zapachem i lekką nutą wiśni i czerwonej porzeczki. Podniebienie jest suche i zrównoważone, lekko garbnikowe, które zamienia się w aksamitną miękkość.Dobrze komponuje się z pysznymi makaronami do pikantnych dań z makaronu. Idealny do pieczenia, steków i grillowanej cielęciny.Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Ciliegiolo