Kremowe Rigatoni z kurczakiem i pieczarkami

Kremowe Rigatoni z kurczakiem i pieczarkami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kremowego Rigatoni z kurczakiem i pieczarkami. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.08 za porcję. Jedna porcja zawiera 738 kalorii, 29g białka, oraz 24g tłuszczu. Mieszanka Skórki, grzyby cremini, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kremowe Rigatoni z grzybami Portobello i szpinakiem, Kurczak z pieczarkami z Rigatoni, oraz Łatwy Kremowy Parmezan Rigatoni (Rigatoni Alla Panna) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 204° i ułóż stojak na środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Kurczaka umieścić na dużej patelni w piekarniku, natrzeć obie strony 1 łyżką oliwy z oliwek i obficie doprawić z obu stron solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
3
Umieść patelnię w piekarniku i piecz, aż kurczak zostanie ugotowany i na dnie patelni uformują się złote brązowe kawałki, około 35 minut.Podczas pieczenia kurczaka przygotuj makaron i resztę składników. Doprowadzić duży garnek mocno osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu. Oczyścić, przyciąć i ćwierć grzyby.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
4
Pokroić szalotkę w małą kostkę. Czosnek drobno posiekać. Ser zetrzeć na drobnych otworach tarki pudełkowej(powinieneś mieć około 1 szklanki). Odstawić wszystkie składniki na bok.Gdy kurczak jest gotowy, przenieś go na deskę do krojenia, aby ostygł.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Tarka Do PudełekTarka Do Pudełek
5
Umieść patelnię na średnim ogniu, pozostawiając w niej tłuszcz lub rumiane kawałki i dodaj zarezerwowane grzyby (zachowaj ostrożność podczas obsługi gorącej patelni). Gotować, mieszając rzadko, aż złoty kolor, o 8 protokół.W międzyczasie ugotuj makaron i przygotuj kurczaka. Ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu lub do al Dente. Rezerwa 3/4 szklanki wody do gotowania i odcedzić; odstawić odsączony makaron i wodę do gotowania na bok, i zarezerwować garnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
6
Usuń mięso z kurczaka z kości i odrzuć skórę, chrząstkę i tłuszcz. Mięso rozdrobnić na kawałki wielkości kęsa i odstawić.Gdy grzyby są gotowe, dodaj pozostałą łyżkę oleju, zarezerwowaną szalotkę, odmierzoną sól i odmierzony pieprz na patelnię i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż szalotka zmięknie, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Piersi Z Kurczaka Bez Kości I Skóry (okKawałki Piersi Z Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Dodaj zastrzeżony czosnek i gotować, aż tylko pachnące, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
8
Dodać wino, zeskrobać wszelkie rumiane kawałki z dna patelni,i gotować na wolnym ogniu, aż wino jest prawie całkowicie zmniejszona, o 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Dodać bulion lub bulion, śmietanę i 1/4 szklanki wody do gotowania makaronu, wymieszać, aby połączyć i doprowadzić do duszenia. Nadal gotować na wolnym ogniu, aż sos zmniejszy się o około połowę, o 6 protokół.Włóż makaron do zarezerwowanego garnka i umieść go na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
10
Dodaj sos śmietanowy, rozdrobnionego kurczaka i startego sera i wymieszaj, aby połączyć. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż ser się stopi i sos lekko zgęstnieje (będzie luźny, ale będzie gęstnieć bardziej, jak siedzi), dodając bardziej zarezerwowane wody makaronu w razie potrzeby, o 2 protokół. Smak, w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem i podawać natychmiast z dodatkiem parmezanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pojemnik Na Posiekaną CebulęPojemnik Na Posiekaną Cebulę
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia20
Magazyn