Kremowe Rigatoni z kurczakiem i pieczarkami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kremowego Rigatoni z kurczakiem i pieczarkami. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.08 za porcję. Jedna porcja zawiera 738 kalorii, 29g białka, oraz 24g tłuszczu. Mieszanka Skórki, grzyby cremini, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kremowe Rigatoni z grzybami Portobello i szpinakiem, Kurczak z pieczarkami z Rigatoni, oraz Łatwy Kremowy Parmezan Rigatoni (Rigatoni Alla Panna) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204° i ułóż stojak na środku.
Kurczaka umieścić na dużej patelni w piekarniku, natrzeć obie strony 1 łyżką oliwy z oliwek i obficie doprawić z obu stron solą i pieprzem.
Umieść patelnię w piekarniku i piecz, aż kurczak zostanie ugotowany i na dnie patelni uformują się złote brązowe kawałki, około 35 minut.Podczas pieczenia kurczaka przygotuj makaron i resztę składników. Doprowadzić duży garnek mocno osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu. Oczyścić, przyciąć i ćwierć grzyby.
Pokroić szalotkę w małą kostkę. Czosnek drobno posiekać. Ser zetrzeć na drobnych otworach tarki pudełkowej(powinieneś mieć około 1 szklanki). Odstawić wszystkie składniki na bok.Gdy kurczak jest gotowy, przenieś go na deskę do krojenia, aby ostygł.
Umieść patelnię na średnim ogniu, pozostawiając w niej tłuszcz lub rumiane kawałki i dodaj zarezerwowane grzyby (zachowaj ostrożność podczas obsługi gorącej patelni). Gotować, mieszając rzadko, aż złoty kolor, o 8 protokół.W międzyczasie ugotuj makaron i przygotuj kurczaka. Ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu lub do al Dente. Rezerwa 3/4 szklanki wody do gotowania i odcedzić; odstawić odsączony makaron i wodę do gotowania na bok, i zarezerwować garnek.
Usuń mięso z kurczaka z kości i odrzuć skórę, chrząstkę i tłuszcz. Mięso rozdrobnić na kawałki wielkości kęsa i odstawić.Gdy grzyby są gotowe, dodaj pozostałą łyżkę oleju, zarezerwowaną szalotkę, odmierzoną sól i odmierzony pieprz na patelnię i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż szalotka zmięknie, około 1 minuty.
Dodaj zastrzeżony czosnek i gotować, aż tylko pachnące, o 30 sekund.
Dodać wino, zeskrobać wszelkie rumiane kawałki z dna patelni,i gotować na wolnym ogniu, aż wino jest prawie całkowicie zmniejszona, o 2 do 3 protokół.
Dodać bulion lub bulion, śmietanę i 1/4 szklanki wody do gotowania makaronu, wymieszać, aby połączyć i doprowadzić do duszenia. Nadal gotować na wolnym ogniu, aż sos zmniejszy się o około połowę, o 6 protokół.Włóż makaron do zarezerwowanego garnka i umieść go na średnim ogniu.
Dodaj sos śmietanowy, rozdrobnionego kurczaka i startego sera i wymieszaj, aby połączyć. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż ser się stopi i sos lekko zgęstnieje (będzie luźny, ale będzie gęstnieć bardziej, jak siedzi), dodając bardziej zarezerwowane wody makaronu w razie potrzeby, o 2 protokół. Smak, w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem i podawać natychmiast z dodatkiem parmezanu.