Kremowe puree ziemniaczane z kozim serem i świeżą szałwią

Kremowe puree ziemniaczane z kozim serem i świeżą szałwią to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 286 kalorii. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz mleko, szałwia, ziemniaki Yukon gold i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 57 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kremowe puree ziemniaczane z kozim serem i świeżą szałwią, Puree ziemniaczane z czosnkiem, szałwią i kozim serem, oraz Puree ziemniaczane z brązowym masłem, kozim serem i szałwią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ziemniaki gotować w dużym rondlu z wrzącej osolonej wody do miękkości, około 12 minut; dobrze odcedzić. Wróć do tej samej patelni.
Dodaj ser, 1/4 szklanki mleka i masło; zacieru, aż będzie gładka.
Wymieszać z posiekaną szałwią, doprawić do smaku solą i pieprzem. (Może być wykonany 2 godziny wcześniej.
Odstawić w temperaturze pokojowej. Podgrzać na małym ogniu, przerzedzić z większą ilością mleka, jeśli jest zbyt gęsty.) Kopiec ziemniaków w misce.
Dekoruj świeżymi gałązkami szałwii.