Kremowa Zupa Ziemniaczano-Czosnkowa
Need a zupa bezglutenowa? Kremowa zupa ziemniaczano-czosnkowa może być świetnym przepisem, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 307 kalorii, 11g białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na $1.3 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pieczone ziemniaki, sól, rosół z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 66%, co jest dobre. Spróbuj Kremowa zupa ziemniaczano-pieczona czosnkowa, Kremowa zupa ziemniaczana z pieczonym czosnkiem z chrupiącą brukselką, oraz Kremowy czosnek puree kalafior i ziemniaki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; gotować, stale mieszając, 4 minuty lub do miękkości. Wymieszać ziemniaki, czosnek i bulion; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 15 minut.
Dodać mleko; gotować 4 minuty, często mieszając. Wymieszać z solą i pieprzem.
Umieścić jedną trzecią mieszaniny ziemniaków w robocie kuchennym lub blenderze; proces do gładkiej.
Wlać oczyszczoną mieszaninę do dużej miski; powtórzyć procedurę dwa razy z pozostałą mieszaniną ziemniaków. Zupa z kadzi do poszczególnych misek; wierzch równomiernie z grzankami.
Posypać każdą porcję dodatkowym pieprzem, w razie potrzeby.