Kremowa Zupa Z Czerwonej Papryki
Kremowa zupa z czerwonej papryki może być tylko zupą, której szukasz. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 2,26 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 381 kalorii. Ten przepis od Foodnetwork ma 28 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Mieszanka sera mascarpone, ziemniaków russet, wina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 70%. Podobne przepisy to Łatwy Dip Z Czerwonej Papryki, dip z pieczonych pomidorów i czerwonej papryki, oraz 5-Minutowy Dip Z Pieczoną Czerwoną Papryką.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Podgrzać 2 łyżki oleju w ciężkim dużym garnku na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, marchew, czosnek, i tymianek i saute, aż cebula są przezroczyste, o 5 protokół.
Dodaj bulion, paprykę, ziemniaki, Wino i cukier. Doprowadzić do duszenia na dużym ogniu. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego. Częściowo przykryć i dusić, aż ziemniaki są bardzo miękkie, mieszając od czasu do czasu, o 30 protokół. Lekko ostudzić zupę.
Używając miksera ręcznego zanurzeniowego, puree zupę w garnku, aż będzie gładka. Naprzemiennie, pracując partiami, puree zupę w zwykłym blenderze, dbając o mieszanie ciepłych płynów. Zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Tymczasem podgrzać pozostałe 2 łyżki oleju w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj kostki chleba i saute, aż będą chrupiące i złote, o 8 protokół.
Dodaj zupę do miski. Na środku każdej miski ułożyć łyżkę mascarpone i ułożyć grzankami.
Posypać pieprzem i podawać.