Kremowa Zupa Szparagowa

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kremowej zupy szparagowej. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 288 kalorii, 12g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 3,24 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 1159 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, pietruszkę, wermut i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Kremowa Zupa Szparagowa, Kremowa Zupa Szparagowa, oraz Kremowa Zupa Szparagowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyciąć końcówki ze szparagów 1 1/2 cala od góry i połowę końcówek wzdłuż, jeśli grube. Rezerwa do dekoracji. Posiekać Pozostałe łodygi szparagów na 1/4-calowe rundy.2 roztopić masło w garnku 4 do 5 quart na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, aż półprzezroczyste, o 5 protokół.
Dodać posiekane szparagi (nie końcówki włóczni) do cebuli.
Posypać solą i pieprzem do smaku. Gotować kolejne 5 minut.3
Dodaj bulion, wodę i tymianek do garnka. Zwiększyć ogień do wrzenia, a następnie zmniejszyć do gotowania na wolnym ogniu. Dusić, pod przykryciem, aż szparagi będą miękkie, 10 do 15 minut. Pod koniec gotowania wymieszaj posiekaną natkę pietruszki.4 podczas gotowania zupy blanszować końcówki szparagów w małym garnku z wrzącą, osoloną wodą (około 1 1/2 łyżeczki soli na ćwierć wody), aż końcówki będą po prostu miękkie, około 2-4 minut, w zależności od wielkości szparagów.
Drenaż. Spłucz zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie. Odstawić.5 użyj blendera zanurzeniowego, aby zmiksować zupę na gładką masę. (Jeśli używasz blendera pionowego, pracuj małymi partiami, napełniaj nie więcej niż jedną trzecią miski blendera naraz i przytrzymaj pokrywę podczas mieszania.) Aby uzyskać kremową konsystencję, jeśli chcesz, naciśnij przecieraną zupę przez sito lub młynek spożywczy. Wymieszać ze śmietaną. Wymieszać wermut i wycisnąć sok z cytryny. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Dekoruj końcówkami szparagów.