Kremowa Zupa Szparagowa

Kremowa Zupa Szparagowa
Kremowa zupa szparagowa to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie zupa. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.01 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 104 kalorie. Jeśli masz pod ręką szparagi, orzeszki piniowe, łodyżkę selera i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kremowa Zupa Szparagowa, Kremowa zupa z szynki i szparagów, oraz Kremowa Zupa Szparagowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić średni garnek wody do wrzenia; dodać szparagi (upewnij się, że woda pokrywa szparagi). Gotować 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Odcedzić, rezerwując 1 szklankę wody szparagowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
WodaWoda
3
Wyjąć 16 końcówek szparagów; przeciąć na pół wzdłuż; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
4
Masło rozgrzać w średnim rondlu na małym ogniu, aż się rozpuści. Ugotować cebulę, por i seler, przykryte, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, ale nie brązowy, 10 do 16 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
SelerSeler
CebulaCebula
PorPor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Dodać sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
6
Dodać bulion; doprowadzić do duszenia. Gotować, częściowo przykryte, 8 minut. Mieszanka bulionu Purée, szparagi (nie końcówki) i zarezerwowane szparagi wody w blenderze, w 2 partiach. (
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
BulionBulion
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Usuń środkową część pokrywy blendera, aby zapobiec bulgotaniu gorącej cieczy. Zamiast tego trzymaj złożony ręcznik do naczyń nad otworem w czapce.) Powrót puree zupa do garnka; ciepła, aż po prostu osiągnie gotować. Doprawić pieprzem i, w razie potrzeby, gałką muszkatołową. Przykryć; zdjąć z ognia. Na małej patelni, grzać orzeszki piniowe na średnim ogniu, potrząsając patelnią od czasu do czasu, aż orzechy będą pachnące i rumiane w niektórych miejscach, o 6 protokół. Orzechy doprawić solą. Zupę podzielić na 4 miseczki, na wierzchu po 8 połówek szparagów i tosty z orzeszków piniowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
PieprzPieprz
TostyTosty
OrzechyOrzechy
SólSól
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
PatelniaPatelnia
GarnekGarnek
8
Self
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia25
Magazyn