Kremowa Sałatka jęczmienna z jabłkami
Kremowa Sałatka jęczmienna z jabłkami może być tylko przystawką, której szukasz. Ten wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 98 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 205 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka jabłka, rukola, musztarda dijon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka z wędzonego pstrąga z jabłkami, koprem włoskim i kremowym sosem chrzanowym, Waga jęczmienia z dyni, jabłkami i cebulą, oraz Zdrowe i pyszne: pieczone jabłka z kiełbasą jęczmienną Pilaf dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu połączyć jęczmień, 1 1/2 szklanki wody i 1/2 łyżeczki soli i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż jęczmień będzie miękki, a woda zostanie wchłonięta, około 30 minut.
Odcedzić, rozprowadzić na blasze do pieczenia lub tacy i ostudzić. W międzyczasie, w dużej misce, ubij razem jogurt, olej, sok z cytryny, musztarda, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Dodaj seler, jabłko, schłodzony jęczmień i miętę (jeśli używasz). Rzucać, aby połączyć. Podzielić rukolę między miseczki. Na wierzch sałatka jęczmienna.