Kremowa Polenta z Ragoutem pomidorowo-kukurydzianym

Kremowa Polenta z Ragoutem pomidorowo-kukurydzianym
Kremowa Polenta z Ragout pomidorowo-kukurydzianym może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury dania głównego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 616 kalorii, 18g białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.51 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz grubą polentę, jalapeño, ser mascarpone i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 47%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Kremowy ragout z polentą i grzybami, Ragoût grzybów z kremową polentą, oraz Ragout Z Dzikich Grzybów Na Kremowej Polencie dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić wodę do wrzenia w średnim rondlu nonstick.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Dodaj szczyptę soli, a następnie powoli dodaj polentę w stałym, cienkim strumieniu, stale mieszając, aby uniknąć grudek. Gotować na umiarkowanie małym ogniu, często mieszając, do miękkości i bardzo grube, o 35 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
3
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać w 1/2 szklanki mascarpone, parmezanie i 1 łyżce masła. Doprawić solą i pieprzem i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
MascarponeMascarpone
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
W międzyczasie roztopić pozostałą 1 łyżkę masła w oleju na dużej patelni nonstick.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Dodać cebulę i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż zmiękną, ale nie rumiane, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
6
Dodać kukurydzę i jalapeo i gotować, aż kukurydza będzie miękka, o 5 protokół. Wymieszać pomidory, doprawić solą i pieprzem i gotować, aż tylko rozgrzeje się i niektóre soki pomidorowe zostały uwolnione, o 5 protokół. Wymieszać z bazylią i miętą.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
7
Polentę wymieszać; dodać trochę gorącej wody, jeśli jest zbyt gęsta i łyżkę do misek. Na wierzch polać ragout z pomidorów i kukurydzy, udekorować gałązkami tymianku i podawać na gorąco. Podaj więcej sera mascarpone przy stole.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
8
Rekomendacja wina: okrągły, bogaty Merlot idealnie uzupełni polentę i ma wystarczającą krawędź, aby zrównoważyć SOS. Rozważmy 1995 Meerlust z RPA lub 1996 Silverado z Kalifornii.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia20
Magazyn