Kremowa Polenta z Ragoutem pomidorowo-kukurydzianym
Kremowa Polenta z Ragout pomidorowo-kukurydzianym może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury dania głównego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 616 kalorii, 18g białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.51 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz grubą polentę, jalapeño, ser mascarpone i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 47%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Kremowy ragout z polentą i grzybami, Ragoût grzybów z kremową polentą, oraz Ragout Z Dzikich Grzybów Na Kremowej Polencie dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Doprowadzić wodę do wrzenia w średnim rondlu nonstick.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Dodaj szczyptę soli, a następnie powoli dodaj polentę w stałym, cienkim strumieniu, stale mieszając, aby uniknąć grudek. Gotować na umiarkowanie małym ogniu, często mieszając, do miękkości i bardzo grube, o 35 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
3
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać w 1/2 szklanki mascarpone, parmezanie i 1 łyżce masła. Doprawić solą i pieprzem i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Mascarpone
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
4
W międzyczasie roztopić pozostałą 1 łyżkę masła w oleju na dużej patelni nonstick.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Dodać cebulę i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż zmiękną, ale nie rumiane, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
6
Dodać kukurydzę i jalapeo i gotować, aż kukurydza będzie miękka, o 5 protokół. Wymieszać pomidory, doprawić solą i pieprzem i gotować, aż tylko rozgrzeje się i niektóre soki pomidorowe zostały uwolnione, o 5 protokół. Wymieszać z bazylią i miętą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
7
Polentę wymieszać; dodać trochę gorącej wody, jeśli jest zbyt gęsta i łyżkę do misek. Na wierzch polać ragout z pomidorów i kukurydzy, udekorować gałązkami tymianku i podawać na gorąco. Podaj więcej sera mascarpone przy stole.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mascarpone
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1 Pasek Skórki Z Cytryny
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
8
Rekomendacja wina: okrągły, bogaty Merlot idealnie uzupełni polentę i ma wystarczającą krawędź, aby zrównoważyć SOS. Rozważmy 1995 Meerlust z RPA lub 1996 Silverado z Kalifornii.