Kremowa Polenta z Ragoutem pomidorowo-kukurydzianym

Kremowa Polenta z Ragoutem pomidorowo-kukurydzianym
Kremowa Polenta z Ragout pomidorowo-kukurydzianym może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury dania głównego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 616 kalorii, 18g białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.51 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz grubą polentę, jalapeño, ser mascarpone i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 47%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Kremowy ragout z polentą i grzybami, Ragoût grzybów z kremową polentą, oraz Ragout Z Dzikich Grzybów Na Kremowej Polencie dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić wodę do wrzenia w średnim rondlu nonstick.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Dodaj szczyptę soli, a następnie powoli dodaj polentę w stałym, cienkim strumieniu, stale mieszając, aby uniknąć grudek. Gotować na umiarkowanie małym ogniu, często mieszając, do miękkości i bardzo grube, o 35 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
3
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać w 1/2 szklanki mascarpone, parmezanie i 1 łyżce masła. Doprawić solą i pieprzem i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
MascarponeMascarpone
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
W międzyczasie roztopić pozostałą 1 łyżkę masła w oleju na dużej patelni nonstick.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Dodać cebulę i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż zmiękną, ale nie rumiane, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
6
Dodać kukurydzę i jalapeo i gotować, aż kukurydza będzie miękka, o 5 protokół. Wymieszać pomidory, doprawić solą i pieprzem i gotować, aż tylko rozgrzeje się i niektóre soki pomidorowe zostały uwolnione, o 5 protokół. Wymieszać z bazylią i miętą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
7
Polentę wymieszać; dodać trochę gorącej wody, jeśli jest zbyt gęsta i łyżkę do misek. Na wierzch polać ragout z pomidorów i kukurydzy, udekorować gałązkami tymianku i podawać na gorąco. Podaj więcej sera mascarpone przy stole.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Rekomendacja wina: okrągły, bogaty Merlot idealnie uzupełni polentę i ma wystarczającą krawędź, aby zrównoważyć SOS. Rozważmy 1995 Meerlust z RPA lub 1996 Silverado z Kalifornii.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia20
Magazyn