Kremowa Polenta z frytkami z Truflowanych grzybów

Kremowa Polenta z frytkami z Truflowanych grzybów
Kremowa Polenta z potrawką z Truflowanych grzybów może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 986 kalorii, 13g białka, oraz 78 g tłuszczu na porcję. Na 4,74 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Niewiele osób robiło ten przepis, a 4 mówiłoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, marchewkę, konserwowane trufle i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć zakonserwowaną cytrynę, można podążać tym daniem głównym z Świąteczne Stollen Madeleines z zachowaną cytryną jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj kremowa polenta & pieczarki, Jarmuż I Grzyby Z Kremową Polentą, oraz Kremowa Biała Polenta Z Pieczarkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W przypadku kremowej polenty: w rondlu na bazie ciężkiej połączyć śmietanę z mlekiem i podgrzać na średnim ogniu, aż na powierzchni zaczną pojawiać się małe pęcherzyki.
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodać sól i ubić śmietanę i mleko, aż będą dość spienione. (Nie mam naukowego wyjaśnienia, dlaczego ten krok ubijania jest ważny; ale wiem z doświadczenia, że kiedy tego nie robię, moja polenta po prostu nie wydaje się tak pyszna jak zwykle. Ponieważ ta początkowa trzepaczka jest łatwa i praktycznie nie zajmuje czasu, polecam ci to zrobić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
3
Dodać polentę i nadal ubijać mieszaninę, gdy dojdzie do wrzenia. Kontynuuj ubijanie przez dodatkowe 3 minuty. Zmniejszyć ogień do bardzo niskiego, przykryć patelnię i gotować polenta, mieszając co około 5 minut (Przełącz na drewnianą łyżkę), aż mączka kukurydziana jest całkowicie ugotowana i dość miękka, 2 1/2 do 3 1/2 godzin. Początkowo może wydawać się bardzo cienki, ale stopniowo zagęszcza. Jak polenta gotuje, skóra będzie tworzyć na dole i po bokach patelni (jeśli nie używasz patelni nonstick), co jest właściwe i co daje polenta lekko Tasty smak.
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Do potraw z truflowanych grzybów: na dużej patelni rozgrzać olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Dodać szalotki i gotować, mieszając, aż szalotki po prostu zacząć kolor na krawędziach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
6
Dodać grzyby i pokruszony czerwony pieprz do smaku i gotować, aż płyn jest zwolniony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
7
Dodać redukcję kurczaka, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć do bulgotania na wolnym ogniu i gotować, aż płyn zmniejszy się o połowę. (Można przygotować grzyby do tego momentu; podgrzać je na średnim ogniu tuż przed podaniem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
RedukcjaRedukcja
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
8
Tuż przed podaniem wymieszaj masło, grana padano lub Parmigiano-Reggiano i szczypiorek, jeśli używasz. Polenta powinna wylać się z łyżki, jak go podawać i będzie zagęścić, jak ostygnie. Jeśli to konieczne, możesz rozrzedzić polentę odrobiną mleka tuż przed podaniem. Podziel polentę między podgrzewane miski lub talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
PolentaPolenta
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Tuż przed podaniem podgrzej grzyby, jeśli to konieczne. Grzyby wrzucić ze szczypiorkiem i konserwowanymi truflami. Łyżka niektóre grzyby i niektóre soki do gotowania na każdej porcji polenta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
TrufleTrufle
PolentaPolenta
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
10
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F. opłucz kości kurczaka i osusz je.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kości Z KurczakaKości Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
11
Rozłóż je w jednej warstwie z małym miejscem między kośćmi na jednej dużej lub kilku mniejszych patelniach. Pieczeń, aż będą złote, przewracając i obracając kości co 15 minut lub tak, o 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
12
W dużej garnku podgrzać oliwę na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
13
Dodać seler, marchew, czosnek i cebula, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa są dobrze rumiane, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
14
Dodaj wino, pomidory i kości do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
15
Dodaj wystarczającą ilość wody, aby pokryć wszystko o 2 cale (około 6 ćwiartek). Gotować na średnim ogniu (chcesz delikatne gotować, nie wrzenia), aż kurczak spada z kości i czas ma pełny smak, o 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2 Posiekane Szalotki2 Posiekane Szalotki
16
Wyjąć kurczaka i przecedzić bulion kilka razy przez chinois lub inny drobny sitko. Jeśli chcesz od razu wykonać redukcję i wykorzystać ją, usuń z niej widoczny tłuszcz unoszący się na wierzchu kolby. W przeciwnym razie schłodzić wywar, aż tłuszcz zestali się na wierzchu, a następnie zeskrobać i wyrzucić większość.
Składniki, których będziesz potrzebować
RedukcjaRedukcja
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
17
Odtłuszczony wywar wlać do rondla i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, a następnie lekko zmniejszyć ogień, aby wywar nie gotował się tak wściekle. Jak simmers zapasów, niektóre z nich pozostaną na bokach rondla; użyj łyżki lub chochli, aby wlać trochę zapasów na to, aby go odgazować. (To jeszcze bardziej zwiększy intensywność smaku.) Kontynuuj gotowanie na wolnym ogniu, aż zapas ciemnieje i zmniejszy się do około 1 kwarty. Czas ten będzie się różnić, ale prawdopodobnie zajmie co najmniej 20 do 30 minut. Zużyć od razu, przechowywać w lodówce do trzech dni lub zamrażać. Daje około 1 kwarta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
ChochlaChochla

Składniki

113Orzechy dowolne (posiekane)pomidory całe z puszki (około, grubo posiekanepomidory całe z puszki (około, grubo posiekane1marchew, grubo posiekanamarchew, grubo posiekana2zdanieseler grubo posiekanyseler grubo posiekany3kilogramyO kościach kurczakaO kościach kurczaka1586 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiuncje mąki kukurydzianej, najlepiej gruboziarnistej (ouncje mąki kukurydzianej, najlepiej gruboziarnistej (o4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyKruszony czerwony pieprzKruszony czerwony pieprz4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwytrawne białe winowytrawne białe wino1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)pokrojony świeży szczypiorekpokrojony świeży szczypiorek11 funt cukinii,posiekany świeży szczypiorek, opcjonalnieposiekany świeży szczypiorek, opcjonalnie4gałązkiświeży rozmaryn, posiniaczony tępą stroną noża szefa kuchniświeży rozmaryn, posiniaczony tępą stroną noża szefa kuchni1oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, 2 obroty patelni i trochę do skropieniaczosnek grubo posiekanyczosnek grubo posiekany2(zima)świeżo Starta grana padano lub Parmigiano-Reggianoświeżo Starta grana padano lub Parmigiano-Reggiano4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)2(może być lub przeglądać)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 szklanki posiekanych mieszanych serów, takich jak sery do tacos2 szklanki posiekanych mieszanych serów, takich jak sery do tacos227Orzechy dowolne (posiekane)mieszane grzyby domowe i dzikie, pokrojone w plasterki lub pokrojone na naturalnie występujące kawałki (około 2 szklanki)mieszane grzyby domowe i dzikie, pokrojone w plasterki lub pokrojone na naturalnie występujące kawałki (około 2 szklanki)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów3(zima)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów1( bakłażany)cebula grubo posiekanacebula grubo posiekana11 funt cukinii,trufle konserwowanetrufle konserwowane21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejszalotka, cienko pokrojonaszalotka, cienko pokrojona1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)masło niesolonemasło niesolone
TrudnośćEkspert
Gotowe W8 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia17
Magazyn