Kremowa Polenta z frytkami z Truflowanych grzybów

Kremowa Polenta z frytkami z Truflowanych grzybów
Kremowa Polenta z potrawką z Truflowanych grzybów może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 986 kalorii, 13g białka, oraz 78 g tłuszczu na porcję. Na 4,74 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Niewiele osób robiło ten przepis, a 4 mówiłoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, marchewkę, konserwowane trufle i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć zakonserwowaną cytrynę, można podążać tym daniem głównym z Świąteczne Stollen Madeleines z zachowaną cytryną jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj kremowa polenta & pieczarki, Jarmuż I Grzyby Z Kremową Polentą, oraz Kremowa Biała Polenta Z Pieczarkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W przypadku kremowej polenty: w rondlu na bazie ciężkiej połączyć śmietanę z mlekiem i podgrzać na średnim ogniu, aż na powierzchni zaczną pojawiać się małe pęcherzyki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Dodać sól i ubić śmietanę i mleko, aż będą dość spienione. (Nie mam naukowego wyjaśnienia, dlaczego ten krok ubijania jest ważny; ale wiem z doświadczenia, że kiedy tego nie robię, moja polenta po prostu nie wydaje się tak pyszna jak zwykle. Ponieważ ta początkowa trzepaczka jest łatwa i praktycznie nie zajmuje czasu, polecam ci to zrobić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
3
Dodać polentę i nadal ubijać mieszaninę, gdy dojdzie do wrzenia. Kontynuuj ubijanie przez dodatkowe 3 minuty. Zmniejszyć ogień do bardzo niskiego, przykryć patelnię i gotować polenta, mieszając co około 5 minut (Przełącz na drewnianą łyżkę), aż mączka kukurydziana jest całkowicie ugotowana i dość miękka, 2 1/2 do 3 1/2 godzin. Początkowo może wydawać się bardzo cienki, ale stopniowo zagęszcza. Jak polenta gotuje, skóra będzie tworzyć na dole i po bokach patelni (jeśli nie używasz patelni nonstick), co jest właściwe i co daje polenta lekko Tasty smak.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Do potraw z truflowanych grzybów: na dużej patelni rozgrzać olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Dodać szalotki i gotować, mieszając, aż szalotki po prostu zacząć kolor na krawędziach.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
6
Dodać grzyby i pokruszony czerwony pieprz do smaku i gotować, aż płyn jest zwolniony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
7
Dodać redukcję kurczaka, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć do bulgotania na wolnym ogniu i gotować, aż płyn zmniejszy się o połowę. (Można przygotować grzyby do tego momentu; podgrzać je na średnim ogniu tuż przed podaniem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
RedukcjaRedukcja
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
8
Tuż przed podaniem wymieszaj masło, grana padano lub Parmigiano-Reggiano i szczypiorek, jeśli używasz. Polenta powinna wylać się z łyżki, jak go podawać i będzie zagęścić, jak ostygnie. Jeśli to konieczne, możesz rozrzedzić polentę odrobiną mleka tuż przed podaniem. Podziel polentę między podgrzewane miski lub talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
9
Tuż przed podaniem podgrzej grzyby, jeśli to konieczne. Grzyby wrzucić ze szczypiorkiem i konserwowanymi truflami. Łyżka niektóre grzyby i niektóre soki do gotowania na każdej porcji polenta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
TrufleTrufle
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
10
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F. opłucz kości kurczaka i osusz je.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Funtów Kości Z Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)5 Funtów Kości Z Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów GrahamCiasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów Graham
11
Rozłóż je w jednej warstwie z małym miejscem między kośćmi na jednej dużej lub kilku mniejszych patelniach. Pieczeń, aż będą złote, przewracając i obracając kości co 15 minut lub tak, o 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
12
W dużej garnku podgrzać oliwę na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
13
Dodać seler, marchew, czosnek i cebula, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa są dobrze rumiane, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
14
Dodaj wino, pomidory i kości do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 CalaDo 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
15
Dodaj wystarczającą ilość wody, aby pokryć wszystko o 2 cale (około 6 ćwiartek). Gotować na średnim ogniu (chcesz delikatne gotować, nie wrzenia), aż kurczak spada z kości i czas ma pełny smak, o 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
16
Wyjąć kurczaka i przecedzić bulion kilka razy przez chinois lub inny drobny sitko. Jeśli chcesz od razu wykonać redukcję i wykorzystać ją, usuń z niej widoczny tłuszcz unoszący się na wierzchu kolby. W przeciwnym razie schłodzić wywar, aż tłuszcz zestali się na wierzchu, a następnie zeskrobać i wyrzucić większość.
Składniki, których będziesz potrzebować
RedukcjaRedukcja
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
17
Odtłuszczony wywar wlać do rondla i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, a następnie lekko zmniejszyć ogień, aby wywar nie gotował się tak wściekle. Jak simmers zapasów, niektóre z nich pozostaną na bokach rondla; użyj łyżki lub chochli, aby wlać trochę zapasów na to, aby go odgazować. (To jeszcze bardziej zwiększy intensywność smaku.) Kontynuuj gotowanie na wolnym ogniu, aż zapas ciemnieje i zmniejszy się do około 1 kwarty. Czas ten będzie się różnić, ale prawdopodobnie zajmie co najmniej 20 do 30 minut. Zużyć od razu, przechowywać w lodówce do trzech dni lub zamrażać. Daje około 1 kwarta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
ChochlaChochla

Składniki

113papryka habaneropomidory całe z puszki (około, grubo posiekanepomidory całe z puszki (około, grubo posiekane1marchew, grubo posiekanamarchew, grubo posiekana2zdanieseler grubo posiekanyseler grubo posiekany3kilogramyO kościach kurczakaO kościach kurczaka1581 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweuncje mąki kukurydzianej, najlepiej gruboziarnistej (ouncje mąki kukurydzianej, najlepiej gruboziarnistej (o4krewetki i żyłkiKruszony czerwony pieprzKruszony czerwony pieprz4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino1porcja startego parmezanupokrojony świeży szczypiorekpokrojony świeży szczypiorek1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoposiekany świeży szczypiorek, opcjonalnieposiekany świeży szczypiorek, opcjonalnie4gałązkiświeży rozmaryn, posiniaczony tępą stroną noża szefa kuchniświeży rozmaryn, posiniaczony tępą stroną noża szefa kuchni12 3/4 szklanki całych migdałów, ze skórką i uprażonychczosnek grubo posiekanyczosnek grubo posiekany2Spód: okruszki z herbatników grahamświeżo Starta grana padano lub Parmigiano-Reggianoświeżo Starta grana padano lub Parmigiano-Reggiano4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)2warzywo (np. szpinak)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3/4 szklanki plus 2 łyżki mleka odparowanego3/4 szklanki plus 2 łyżki mleka odparowanego227papryka habaneromieszane grzyby domowe i dzikie, pokrojone w plasterki lub pokrojone na naturalnie występujące kawałki (około 2 szklanki)mieszane grzyby domowe i dzikie, pokrojone w plasterki lub pokrojone na naturalnie występujące kawałki (około 2 szklanki)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu3Spód: okruszki z herbatników grahamsteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu1( bakłażany)cebula grubo posiekanacebula grubo posiekana1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreotrufle konserwowanetrufle konserwowane21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejszalotka, cienko pokrojonaszalotka, cienko pokrojona1porcja startego parmezanumasło niesolonemasło niesolone
TrudnośćEkspert
Gotowe W8 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia17
Magazyn