Kremowa Polenta z frytkami z Truflowanych grzybów

Kremowa Polenta z frytkami z Truflowanych grzybów
Kremowa Polenta z potrawką z Truflowanych grzybów może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 986 kalorii, 13g białka, oraz 78 g tłuszczu na porcję. Na 4,74 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Niewiele osób robiło ten przepis, a 4 mówiłoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, marchewkę, konserwowane trufle i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć zakonserwowaną cytrynę, można podążać tym daniem głównym z Świąteczne Stollen Madeleines z zachowaną cytryną jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj kremowa polenta & pieczarki, Jarmuż I Grzyby Z Kremową Polentą, oraz Kremowa Biała Polenta Z Pieczarkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W przypadku kremowej polenty: w rondlu na bazie ciężkiej połączyć śmietanę z mlekiem i podgrzać na średnim ogniu, aż na powierzchni zaczną pojawiać się małe pęcherzyki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Dodać sól i ubić śmietanę i mleko, aż będą dość spienione. (Nie mam naukowego wyjaśnienia, dlaczego ten krok ubijania jest ważny; ale wiem z doświadczenia, że kiedy tego nie robię, moja polenta po prostu nie wydaje się tak pyszna jak zwykle. Ponieważ ta początkowa trzepaczka jest łatwa i praktycznie nie zajmuje czasu, polecam ci to zrobić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
3
Dodać polentę i nadal ubijać mieszaninę, gdy dojdzie do wrzenia. Kontynuuj ubijanie przez dodatkowe 3 minuty. Zmniejszyć ogień do bardzo niskiego, przykryć patelnię i gotować polenta, mieszając co około 5 minut (Przełącz na drewnianą łyżkę), aż mączka kukurydziana jest całkowicie ugotowana i dość miękka, 2 1/2 do 3 1/2 godzin. Początkowo może wydawać się bardzo cienki, ale stopniowo zagęszcza. Jak polenta gotuje, skóra będzie tworzyć na dole i po bokach patelni (jeśli nie używasz patelni nonstick), co jest właściwe i co daje polenta lekko Tasty smak.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
4
Do potraw z truflowanych grzybów: na dużej patelni rozgrzać olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
5
Dodać szalotki i gotować, mieszając, aż szalotki po prostu zacząć kolor na krawędziach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
6
Dodać grzyby i pokruszony czerwony pieprz do smaku i gotować, aż płyn jest zwolniony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
7
Dodać redukcję kurczaka, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć do bulgotania na wolnym ogniu i gotować, aż płyn zmniejszy się o połowę. (Można przygotować grzyby do tego momentu; podgrzać je na średnim ogniu tuż przed podaniem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
RedukcjaRedukcja
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
8
Tuż przed podaniem wymieszaj masło, grana padano lub Parmigiano-Reggiano i szczypiorek, jeśli używasz. Polenta powinna wylać się z łyżki, jak go podawać i będzie zagęścić, jak ostygnie. Jeśli to konieczne, możesz rozrzedzić polentę odrobiną mleka tuż przed podaniem. Podziel polentę między podgrzewane miski lub talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Tuż przed podaniem podgrzej grzyby, jeśli to konieczne. Grzyby wrzucić ze szczypiorkiem i konserwowanymi truflami. Łyżka niektóre grzyby i niektóre soki do gotowania na każdej porcji polenta.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
TrufleTrufle
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
10
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F. opłucz kości kurczaka i osusz je.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Funtów Kości Z Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)5 Funtów Kości Z Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
11
Rozłóż je w jednej warstwie z małym miejscem między kośćmi na jednej dużej lub kilku mniejszych patelniach. Pieczeń, aż będą złote, przewracając i obracając kości co 15 minut lub tak, o 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
12
W dużej garnku podgrzać oliwę na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Cienko Pokrojonego Sera W SznurkuFiliżanka Cienko Pokrojonego Sera W Sznurku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
13
Dodać seler, marchew, czosnek i cebula, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa są dobrze rumiane, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
14
Dodaj wino, pomidory i kości do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
15
Dodaj wystarczającą ilość wody, aby pokryć wszystko o 2 cale (około 6 ćwiartek). Gotować na średnim ogniu (chcesz delikatne gotować, nie wrzenia), aż kurczak spada z kości i czas ma pełny smak, o 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
16
Wyjąć kurczaka i przecedzić bulion kilka razy przez chinois lub inny drobny sitko. Jeśli chcesz od razu wykonać redukcję i wykorzystać ją, usuń z niej widoczny tłuszcz unoszący się na wierzchu kolby. W przeciwnym razie schłodzić wywar, aż tłuszcz zestali się na wierzchu, a następnie zeskrobać i wyrzucić większość.
Składniki, których będziesz potrzebować
RedukcjaRedukcja
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
17
Odtłuszczony wywar wlać do rondla i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, a następnie lekko zmniejszyć ogień, aby wywar nie gotował się tak wściekle. Jak simmers zapasów, niektóre z nich pozostaną na bokach rondla; użyj łyżki lub chochli, aby wlać trochę zapasów na to, aby go odgazować. (To jeszcze bardziej zwiększy intensywność smaku.) Kontynuuj gotowanie na wolnym ogniu, aż zapas ciemnieje i zmniejszy się do około 1 kwarty. Czas ten będzie się różnić, ale prawdopodobnie zajmie co najmniej 20 do 30 minut. Zużyć od razu, przechowywać w lodówce do trzech dni lub zamrażać. Daje około 1 kwarta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
ChochlaChochla

Składniki

113opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgepomidory całe z puszki (około, grubo posiekanepomidory całe z puszki (około, grubo posiekane1marchew, grubo posiekanamarchew, grubo posiekana2zdanieseler grubo posiekanyseler grubo posiekany3kilogramyO kościach kurczakaO kościach kurczaka1581 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweuncje mąki kukurydzianej, najlepiej gruboziarnistej (ouncje mąki kukurydzianej, najlepiej gruboziarnistej (o4krewetki i żyłkiKruszony czerwony pieprzKruszony czerwony pieprz4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino11 łyżka suszonego oreganopokrojony świeży szczypiorekpokrojony świeży szczypiorek1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoposiekany świeży szczypiorek, opcjonalnieposiekany świeży szczypiorek, opcjonalnie4gałązkiświeży rozmaryn, posiniaczony tępą stroną noża szefa kuchniświeży rozmaryn, posiniaczony tępą stroną noża szefa kuchni1Świeży koperek, zerwanyczosnek grubo posiekanyczosnek grubo posiekany22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuświeżo Starta grana padano lub Parmigiano-Reggianoświeżo Starta grana padano lub Parmigiano-Reggiano4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)2Batoniki toffi HeathRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweciasteczka owsiane z daktylami, grubo pokruszoneciasteczka owsiane z daktylami, grubo pokruszone227opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgemieszane grzyby domowe i dzikie, pokrojone w plasterki lub pokrojone na naturalnie występujące kawałki (około 2 szklanki)mieszane grzyby domowe i dzikie, pokrojone w plasterki lub pokrojone na naturalnie występujące kawałki (około 2 szklanki)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwefiliżanka cienko pokrojonego sera w sznurkufiliżanka cienko pokrojonego sera w sznurku32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzufiliżanka cienko pokrojonego sera w sznurkufiliżanka cienko pokrojonego sera w sznurku1( bakłażany)cebula grubo posiekanacebula grubo posiekana1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreotrufle konserwowanetrufle konserwowane21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejszalotka, cienko pokrojonaszalotka, cienko pokrojona11 łyżka suszonego oreganomasło niesolonemasło niesolone
TrudnośćEkspert
Gotowe W8 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia17
Magazyn