Kremowa Polenta z potrawką z Truflowanych grzybów może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 986 kalorii, 13g białka, oraz 78 g tłuszczu na porcję. Na 4,74 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Niewiele osób robiło ten przepis, a 4 mówiłoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, marchewkę, konserwowane trufle i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć zakonserwowaną cytrynę, można podążać tym daniem głównym z Świąteczne Stollen Madeleines z zachowaną cytryną jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj kremowa polenta & pieczarki, Jarmuż I Grzyby Z Kremową Polentą, oraz Kremowa Biała Polenta Z Pieczarkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W przypadku kremowej polenty: w rondlu na bazie ciężkiej połączyć śmietanę z mlekiem i podgrzać na średnim ogniu, aż na powierzchni zaczną pojawiać się małe pęcherzyki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Pomidory Słoneczne Nie
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Dodać sól i ubić śmietanę i mleko, aż będą dość spienione. (Nie mam naukowego wyjaśnienia, dlaczego ten krok ubijania jest ważny; ale wiem z doświadczenia, że kiedy tego nie robię, moja polenta po prostu nie wydaje się tak pyszna jak zwykle. Ponieważ ta początkowa trzepaczka jest łatwa i praktycznie nie zajmuje czasu, polecam ci to zrobić.)
Dodać polentę i nadal ubijać mieszaninę, gdy dojdzie do wrzenia. Kontynuuj ubijanie przez dodatkowe 3 minuty. Zmniejszyć ogień do bardzo niskiego, przykryć patelnię i gotować polenta, mieszając co około 5 minut (Przełącz na drewnianą łyżkę), aż mączka kukurydziana jest całkowicie ugotowana i dość miękka, 2 1/2 do 3 1/2 godzin. Początkowo może wydawać się bardzo cienki, ale stopniowo zagęszcza. Jak polenta gotuje, skóra będzie tworzyć na dole i po bokach patelni (jeśli nie używasz patelni nonstick), co jest właściwe i co daje polenta lekko Tasty smak.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
4
Do potraw z truflowanych grzybów: na dużej patelni rozgrzać olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
5
Dodać szalotki i gotować, mieszając, aż szalotki po prostu zacząć kolor na krawędziach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
6
Dodać grzyby i pokruszony czerwony pieprz do smaku i gotować, aż płyn jest zwolniony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
7
Dodać redukcję kurczaka, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć do bulgotania na wolnym ogniu i gotować, aż płyn zmniejszy się o połowę. (Można przygotować grzyby do tego momentu; podgrzać je na średnim ogniu tuż przed podaniem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Redukcja
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
8
Tuż przed podaniem wymieszaj masło, grana padano lub Parmigiano-Reggiano i szczypiorek, jeśli używasz. Polenta powinna wylać się z łyżki, jak go podawać i będzie zagęścić, jak ostygnie. Jeśli to konieczne, możesz rozrzedzić polentę odrobiną mleka tuż przed podaniem. Podziel polentę między podgrzewane miski lub talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano Reggiano
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
9
Tuż przed podaniem podgrzej grzyby, jeśli to konieczne. Grzyby wrzucić ze szczypiorkiem i konserwowanymi truflami. Łyżka niektóre grzyby i niektóre soki do gotowania na każdej porcji polenta.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Trufle
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
10
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F. opłucz kości kurczaka i osusz je.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Funtów Kości Z Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
11
Rozłóż je w jednej warstwie z małym miejscem między kośćmi na jednej dużej lub kilku mniejszych patelniach. Pieczeń, aż będą złote, przewracając i obracając kości co 15 minut lub tak, o 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (około
12
W dużej garnku podgrzać oliwę na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Cienko Pokrojonego Sera W Sznurku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
13
Dodać seler, marchew, czosnek i cebula, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa są dobrze rumiane, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Oliwa Z Oliwek Do Tostów
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
14
Dodaj wino, pomidory i kości do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
15
Dodaj wystarczającą ilość wody, aby pokryć wszystko o 2 cale (około 6 ćwiartek). Gotować na średnim ogniu (chcesz delikatne gotować, nie wrzenia), aż kurczak spada z kości i czas ma pełny smak, o 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
1 Pasek Skórki Z Cytryny
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
16
Wyjąć kurczaka i przecedzić bulion kilka razy przez chinois lub inny drobny sitko. Jeśli chcesz od razu wykonać redukcję i wykorzystać ją, usuń z niej widoczny tłuszcz unoszący się na wierzchu kolby. W przeciwnym razie schłodzić wywar, aż tłuszcz zestali się na wierzchu, a następnie zeskrobać i wyrzucić większość.
Składniki, których będziesz potrzebować
Redukcja
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
17
Odtłuszczony wywar wlać do rondla i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, a następnie lekko zmniejszyć ogień, aby wywar nie gotował się tak wściekle. Jak simmers zapasów, niektóre z nich pozostaną na bokach rondla; użyj łyżki lub chochli, aby wlać trochę zapasów na to, aby go odgazować. (To jeszcze bardziej zwiększy intensywność smaku.) Kontynuuj gotowanie na wolnym ogniu, aż zapas ciemnieje i zmniejszy się do około 1 kwarty. Czas ten będzie się różnić, ale prawdopodobnie zajmie co najmniej 20 do 30 minut. Zużyć od razu, przechowywać w lodówce do trzech dni lub zamrażać. Daje około 1 kwarta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego