Gina's Creamy Mushroom Lasagne może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Za 1,81 USD za porcję ten przepis pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Z tego przepisu składa się 8 porcji zawierających 517 kalorii, 24 g białka i 25 g tłuszczu każda. Ten przepis z Allrecipes wymaga makaronu lasagne, papryki, pietruszki płaskolistnej i grzybów. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Tylko nielicznym osobom naprawdę smakowało to śródziemnomorskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 35 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 51%, to danie jest solidne. Łatwe bułki lasagne firmy Gina, kremowa lasagne ze szpinakiem i grzybami oraz kremowa lasagne ze szpinakiem i grzybami są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
W dużym garnku zagotuj lekko osoloną wodę. Dodaj makaron lasagne i ponownie zagotuj. Gotuj makaron bez przykrycia, mieszając od czasu do czasu, aż makaron się ugotuje, ale nadal będzie twardy, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Lasagne
Tarty Ser Pecorino Romano
3 łyżki Soli Plus Dodatkowa Ilość Do Przyprawienia
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Gotuj i mieszaj szalotki i czosnek na gorącym oleju, aż szalotka będzie miękka i półprzezroczysta, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Cebulek Cebulowych Z Przyciętymi Końcami Korzeni
Szalotka
2 łyżki Koncentratu Pomidorowego, Szukaj W Tubce (tak łatwo Przechowywać)
Opcjonalnie Dodatkowy Rozmaryn
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pasta Pomidorowa, Szukaj W Tubce (łatwo Ją Przechowywać W Ten Sposób)
6
Mieszaj czerwoną paprykę i płatki czerwonej papryki z mieszanką szalotki, aż papryka lekko zmięknie, 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Bazylii Lub 1/2 łyżeczki Suszonej Bazylii, Pokruszonej
1/3 średniej Cebuli, Posiekana
3 łyżki Oleju Z Pestek Winogron (1 łyżka Do Pieczenia Papryki I 2 łyżki Do Smażenia Warzyw)
Szalotka
7
Wymieszaj grzyby na patelni; doprawić solą i czarnym pieprzem. Gotuj i mieszaj, aż grzyby oddadzą płyn i zarumienią się, jeszcze około 10 minut.
Lasagne w menu? Spróbuj połączyć z Chianti, Montepulciano i Sangiovese. Lasagne dobrze komponuje się z czerwonym winem o średniej treściwości i wyższej kwasowości. Sangiovese, Montepulciano i Chianti pasują do rachunku. NV Ruinart , Wine z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 89 dolarów za butelkę.