Kremowa Krówka Z Ajerkoniakiem
Kremowa Krówka z ajerkoniakiem może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.85 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 699 kalorii. 504 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz masło, ajerkoniak, mieloną gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Kremowa Krówka Z Ajerkoniakiem, Krówka Z Ajerkoniakiem, oraz Krówka Z Ajerkoniakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Nasmaruj 9-calową kwadratową patelnię i odstaw na bok.
Połączyć cukier, masło, ajerkoniak, gałka muszkatołowa i cynamon w dużym rondlu. Doprowadzić do wrzenia, mieszając od czasu do czasu, aby stopić masło. Gdy mieszanina osiągnie wrzenia toczenia, zatrzymać mieszanie i przypiąć termometr cukierki na patelni.
Podgrzać mieszaninę do 235 stopni F (113 stopni C) lub do momentu, gdy niewielka ilość syropu upuszczona do zimnej wody tworzy miękką kulkę, która spłaszcza się po usunięciu z wody i umieszczeniu na płaskiej powierzchni.
Wyjmij patelnię z ognia i wymieszaj z kawałkami białej czekolady, kremem marshmallow, wanilią i orzechami włoskimi. Ubijaj mieszankę drewnianą łyżką, aż będzie puszysta i zacznie tracić połysk. Łyżkę do przygotowanej patelni, równomiernie rozprowadzając. Ostudzić całkowicie, a następnie pokroić w małe kwadraty do podania.