Krem z zupy szparagowej (Crème d ' asperges)

Krem z zupy szparagowej (Crème d ' asperges)
Zupa szparagowa z kremem (Crème d ' asperges) może być właśnie zupą, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.27 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 249 kalorii, 7G białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Mieszanka szparagów, rosół z kurczaka, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Quiche Aux Asperges Et Saumon (Quiche Ze Szparagów I Łososia ) , Zupa szparagowa z kremem cytrynowym Fraiche, oraz Zupa Szparagowa Z Kremem Cytrynowym Fraiche dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyciąć końcówki z 12 szparagów
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
2
1 1/2 cala od góry i połówki końcówek wzdłuż, jeśli grube. Rezerwa do dekoracji.
3
Ściąć łodygi i wszystkie pozostałe szparagi na kawałki 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
4
Cebulę ugotować w 2 łyżkach masła w 4-litrowym ciężkim garnku na umiarkowanie małym ogniu, mieszając, aż zmięknie.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Dodać kawałki szparagów i sól i pieprz do smaku, a następnie gotować, mieszając, 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
SzparagiSzparagi
6
Dodaj 5 filiżanek bulionu i gotuj na wolnym ogniu, przykryte, aż szparagi są bardzo miękkie, 15 do 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
BulionBulion
7
Podczas gotowania zupy gotuj szparagi we wrzącej osolonej wodzie, aż będą miękkie, 3 do 4 minut, a następnie odcedzaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
WodaWoda
ZupaZupa
8
Zupa Purée w partiach w blenderze, aż będzie gładka, przenosząc do miski (zachowaj ostrożność podczas mieszania gorących płynów) i powrót do patelni. Wymieszać z crème fraîche, następnie dodać więcej bulionu do cienkiej zupy do pożądanej konsystencji. Doprawić solą i pieprzem. Doprowadzić zupę do wrzenia i ubić w pozostałej łyżce masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Creme FraicheCreme Fraiche
MasłoMasło
BulionBulion
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
TrzepaczkaTrzepaczka
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
PatelniaPatelnia
9
Dodaj sok z cytryny i udekoruj końcówkami szparagów.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
1
* Zupa utrzymuje, przykryta i schłodzona, 2 dni. Jeśli robisz z wyprzedzeniem, po podgrzaniu dodaj ostatnią łyżkę masła i sok z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MasłoMasło
ZupaZupa
TrudnośćŚredni
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia14
Magazyn