Krem z zupy szparagowej (Crème d ' asperges)
Zupa szparagowa z kremem (Crème d ' asperges) może być właśnie zupą, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.27 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 249 kalorii, 7G białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Mieszanka szparagów, rosół z kurczaka, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Quiche Aux Asperges Et Saumon (Quiche Ze Szparagów I Łososia ) , Zupa szparagowa z kremem cytrynowym Fraiche, oraz Zupa Szparagowa Z Kremem Cytrynowym Fraiche dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyciąć końcówki z 12 szparagów
1 1/2 cala od góry i połówki końcówek wzdłuż, jeśli grube. Rezerwa do dekoracji.
Ściąć łodygi i wszystkie pozostałe szparagi na kawałki 1/2 cala.
Cebulę ugotować w 2 łyżkach masła w 4-litrowym ciężkim garnku na umiarkowanie małym ogniu, mieszając, aż zmięknie.
Dodać kawałki szparagów i sól i pieprz do smaku, a następnie gotować, mieszając, 5 minut.
Dodaj 5 filiżanek bulionu i gotuj na wolnym ogniu, przykryte, aż szparagi są bardzo miękkie, 15 do 20 protokół.
Podczas gotowania zupy gotuj szparagi we wrzącej osolonej wodzie, aż będą miękkie, 3 do 4 minut, a następnie odcedzaj.
Zupa Purée w partiach w blenderze, aż będzie gładka, przenosząc do miski (zachowaj ostrożność podczas mieszania gorących płynów) i powrót do patelni. Wymieszać z crème fraîche, następnie dodać więcej bulionu do cienkiej zupy do pożądanej konsystencji. Doprawić solą i pieprzem. Doprowadzić zupę do wrzenia i ubić w pozostałej łyżce masła.
Dodaj sok z cytryny i udekoruj końcówkami szparagów.
* Zupa utrzymuje, przykryta i schłodzona, 2 dni. Jeśli robisz z wyprzedzeniem, po podgrzaniu dodaj ostatnią łyżkę masła i sok z cytryny.