Krem z serem i szczypiorkiem
Need a wegetariańska przystawka? Krem ser i szczypiorek ciasto Wiatraczek może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 319 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz serek, zioła, ciasto francuskie i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Szynka, Ser I Szczypiorek Półksiężyc Pinwheels, Angielskie ciastka z serem i cebulą, oraz Pistacjowo - Szczypiorkowy Kozi Ser Na Waflach Z Ciasta Francuskiego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na posypanej mąką powierzchni roboczej rozwałkuj ciasto francuskie na grubość od 1/16 do 1/8 cala, około 16 na 16 cali. Za pomocą lukru lub przesuniętej szpatułki rozprowadź serek w cienkiej warstwie na cieście, pozostawiając 1 cal jednej strony gołej. Równomiernie posypać ziołami (jak również dowolnymi dodatkami) i dodać sól.
Zaczynając od strony przeciwnej do gołego 1 cala ciasta, zwiń ciasto do kłody. Owinąć folią i schłodzić w zamrażarce przez około godzinę lub do momentu, gdy dziennik jest bardzo twardy, ale nie twardy jak skała.
Dziesięć minut przed pobraniem dziennika z zamrażarki, rozgrzać piekarnik do 191°, z jednym stojakiem w górnej trzeciej i innym stojakiem w dolnej trzeciej. Za pomocą ostrego noża pokrój dziennik na plasterki 1/4 cala i ułóż na dwóch aluminiowych blachach do pieczenia wyłożonych pergaminem.
Piec przez 15 minut, następnie obracać patelnie na stojakach i nadal piec, aż ciasto jest dobrze rumiane i chrupiące w dotyku, o kolejne 15 minut.
Przełożyć Wiatraczki do stojaka chłodzącego wyłożonego papierowymi ręcznikami, aby schłodzić i osuszyć przed podaniem.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Aby przechowywać, przenieś Wiatraczki do dużego, przewiewnego pojemnika i pozostaw luźno przykryte w chłodnym, suchym miejscu. Wiatraczek będzie przechowywać kilka dni w temperaturze pokojowej. Zamrożone jak kłoda, ciasto zachowa się przez tygodnie.