Krem z dyni z imbirem
Zupa dyniowa z imbirem zajmuje około 50 minut od początku do końca. To danie główne ma 453 kalorie , 28 g białka i 28 g tłuszczu na porcję. Za 2,33 USD za porcję przepis ten pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 4 osób. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a jedna powiedziałaby, że trafił w dziesiątkę. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Udaj się do sklepu i kup mąkę, ekstrakt waniliowy, tymianek i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 53% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Pieczona wołowina z imbirem , Zupa pomidorowa z suszonymi pomidorami i bazylią Alouette i Kremowa zupa krewetkowa .
Instrukcje
W małym rondelku podsmaż szalotki, cebulę i imbir na oleju, aż będą miękkie. Dodaj mąkę, aż się połączy; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do uzyskania złotego koloru. Stopniowo dodawaj bulion i cydr. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Dodaj dynię, syrop i przyprawy. Zagotuj ponownie. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
Zdjąć z ognia i lekko ostudzić.
W blenderze miksuj zupę partiami, aż będzie gładka. Wrzuć wszystko z powrotem do garnka. Wymieszaj ze śmietaną i wanilią; podgrzej (nie gotuj). Jeśli chcesz, polej poszczególne porcje dodatkową śmietaną i udekoruj gałązkami tymianku.