Krem z dyni Curry zupa
Krem z dyni Curry zupa wymaga z grubsza 55 minut od początku do końca. Ta zupa ma 209 kalorii, 4G białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soli, pół na pół, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to indyjskie danie. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 35%, który nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Zupa Z Dyni Curry, Czerwona Zupa Dyniowa Curry, oraz Zupa dyniowa kokosowo-curry.
Instrukcje
Masło rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać cebulę i czosnek; gotować przez 3 do 5 minut lub do miękkości. Wymieszać w proszku curry, sól, kolendrę i pokruszony czerwony pieprz; gotować przez 1 minutę.
Dodać wodę i bulion; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej; gotować, mieszając od czasu do czasu, przez 15 do 20 minut, aby rozwinąć smaki. Wymieszać z dynią i pół na pół; gotować przez 5 minut lub do ogrzania.
Przenieść mieszaninę do robota kuchennego lub blendera (w partiach, jeśli to konieczne); przykryć. Zmiksować na kremową masę.
Podawać na ciepło lub podgrzać do pożądanej temperatury.
Dekoruj śmietaną i szczypiorkiem.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Azjatka W menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc]()
Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc
Lang & Reed 2015 Chenin Blanc-Napa Valley ma brzoskwinię i owoce tropikalne, które są natychmiast na nosie, z niezbędną nutą plastra miodu (tradycyjny charakter odmianowy) i mniejszą ekspresją jabłek i cytrusów. Na podniebieniu aromaty są odzwierciedlone i mają jeszcze silniejszą obecność dzięki egzotycznym cytrusowym nutom żółtego jabłka, które nadają mu dokładną cierpkość. Tekstura jest delikatna, a smaki rozszerzają się z odrobiną soli mineralnej, co prowadzi do jasnej, ostrej kwasowości, dodając orzeźwiającego charakteru wina. Rozkwita i zwiększy złożoność dzięki dodatkowemu czasowi butelkowania.